keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Satu Rämö: Jakob

Alkuteos: Jakob (2023)

Lukija: Sanna Majuri

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: WSOY

Kesto: 12h 13min

ISBN: 9789510481264

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Hildur #3

Peukku: q^^



*Joulu on juhlista julmin.


Milloin tulee vastaan piste, jossa paraskaan tarkoitus ei enää pyhitä keinoja?


Eletään vuoden pimeintä aikaa Ísafjörðurin kylässä. Joulun lähestyessä kyläläisten rauha järkkyy. Länsivuonoilta kalankasvatusaltaasta löytyy järsitty ruumis. Rikosetsivä Hildur Rúnarsdóttir tuskin ehtii aloittaa rikostutkintaa yhdessä suomalaisen poliisiharjoittelijan Jakob Johansonin kanssa, kun toisaalla Islannin syrjäisessä kolkassa tapahtuu toinen vähintään yhtä outo henkirikos. Ja pian kolmas.


Julmaa väkivallantekojen sarjaa tutkiessaan Hildur tasoittaa ajatuksiaan surffaamalla Atlannin hyisissä aalloissa. Kadotettu yhteys keskimmäiseen sisareen Rósaan painaa mieltä.


Jakob tekee kaikkensa voittaakseen lastaan koskevan vaikean huoltajuusriidan. Kuinka pitkälle Jakob on valmis painissaan menemään? Sitä Hildur joutuu miettimään, kun hän saa pahimman mahdollisen puhelun Suomesta Kolarin poliisiasemalta.


Jakob on kolmas osa nordic blue -tyylistä Hildur-dekkarisarjaa, jossa on ripaus pohjoista mystiikkaa.


Satu Rämö (s. 1980) on Islannissa asuva ekonomi ja kirjailija. Hildur on ollut yleisö- ja raatimenestys. Kirjasta on tekeillä tv-sarja ja sarjan käännösoikeuksia on myyty seitsemään maahan: Saksaan, Hollantiin, Tanskaan, Ruotsiin, Norjaan, Viroon ja Latviaan.*




Kuten sarjan aikaisemmatkin osat, keskittyy tämä tavallista enemmän ihmissuhteisiin kuin varsinaisiin tutkimuksiin. Tutkimuksiin, jotka jotenkin kuitenkin liittyvät käsillä oleviin ihmissuhteisiin.

Tarinan edetessä opimme paljon lisää Jakobista ja tämän menneisyydestä. Tututki tulee tarina siitä, miten Jakob päätyi nykyiseen tilanteeseen. Siihen kuuluu useampikin kuin yksi järkytys. Ainakin minulle monet miehen menneisyyden jutut olivat yllättäviä.

Myös Hildurista ja tämän Björk-sisaresta opitaan jotain lisää. Rosa taas säilyy vielä jonkin verran enemmän salaisuutena.

Käsillä oleva tapaus koskee murhia ja pahoinpitelyjä, jotka liippaavat lähelle eläintensuojelua. Tarkemmin sanottuna hevosia, erityisesti tammoja.

Pidän kirjan rauhaisasta tyylistä, siitä miten ihmisten elämää kuvataan ja miten Islanti saa luontoineen ja tapoineen paraati-paikan.

Majuri lukee hyvin ja mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti