sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Sam Timel: Sapiens imperium

Alkuteos: Sapiens imperium (2021)

Kuvittaja: Jorge Miguel

Teksti: Sam Timel

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Humanoids

Sivumäärä: 119

ISBN: 9781643376943

Muoto: Sid.

Peukku: ^^b



*After losing the imperial throne to the Kerkans, all members of the Khelek Dynasty and their allies were banished to the barren caves of Tazma. Sixty-five standard years later, their descendants are still held captive there.


Xinthia has had enough.*













Eletään kaukaisessa tulevaisuudessa ja kaukana avaruudessa. Sarjakuvan lopussa on hienosti kerrottu "historia" ihmisen astumisesta kohti tähtiä ja muita avaruutta asuttavia rotuja. Kuten arvata saattaa, ei kaikki ole mennyt hyvin vaan osa roduista on alistettu ja niitä kohdellaan huonosti. Näin on myös käynyt osalle ihmisten klaaneista.


Entisen hallitsevan suvun jäsenet on suljettu maanalaiseen maailmaan, josta he koettavat päästä pois. Heidän ja heidän kannattajiensa välillä on skismaa, joka lopulta päättyy jokseenkin verisesti. Eikä nuorien aloittama "kapina" suinkaan helpota kun vastaan asettuvat nykyisin valtaa pitävät klaanit.


Jännitystä, vihaa, rakkautta, kateutta, ystävyyttä. Hyvä ja kinnostava tarina. Hienosti rakennettu maailma. Samaistuttavia ja erikoisia henkilöhahmoja.


Kuvitus on tarkkaa ja kaunista katsottavaa. Jatkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti