lauantai 28. joulukuuta 2019

Benjamin Legrand: Snowpiercer. 2, The Explorers

Alkuteos: Transperceneige: L’arpenteur (1999)
Kääntäjä: Virginie Selavy
Kuvittaja: Jean-Marc Rochette
Teksti: Benjamin Legrand
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 140
Kustantaja: Titan Comics
ISBN: 978-1-7827-6136-5
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Snowpiercer #2
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 16, 18, 22 ja 40


*Coursing through an eternal winter, on an icy track wrapped around the frozen planet Earth, there travels a train that never stops. This is Snowpiercer: one thousand and one carriages long. The last bastion of human civilization. Or is it?


A second train travels through the snow on the same track, its inhabitants living in constant fear of crashing into Snowpiercer.


And from this second train, a small group of scavenging explorers emerges, risking their lives in the deadly cold…*




Snowpiercer: The Explorers jatkaa ikuisen talven valtaaman maailman tarinaa. Tällä kertaa vain ollaan toisen junan kyydissä - Icebreakerin. Tässä junassa asiat tuntuvat olevan paremmin kuin Snowpiercerissä. Yhteiskunta on paremmin järjestäytynyt, ruokaa riittää ja porukka nauttii virtuaalisista lottovoitoista. Onko kaikki kuitenkin oikeasti hyvin? Vai mitä salaisuuksia johdolla on? Näitä asioita alkaa selvittää Puig, nuori mies, joka on ryhtynyt “ulosmenijäksi”. Ulosmenijät ovat miehiä, jotka uskaltautuvat pydähdysten aikana ulos jäätävään maailmaan… Entä mitä tapahtuu, kun juna kuulee heikon viestin jäätyneen meren toiselta puolelta? Onko maailmassa muitakin elollisia?

Jännittävä maailma ja jännittävä tarina, josta löytyy niin rakkautta, hulluutta kuin petostakin. Eikä unohdeta sankaruutta. Jo tarinansa puolesta Snowpiercer on lukemisen arvoinen. Tähän kun yhdistetään hieno mustavalkoinen kuvitus, niin ollaan kokonaisuudessa, josta ainakin itse nautin aina vain enemmän ja enemmän. Sarjakuvan tapahtumat suorastaan kutkuttavat hermoja!


Mainittakoon, että oikeastaan tämä albumi pitää sisällään alkuperäisen sarjan osat 2 ja 3, jotka englanninkielisessä versiossa on koottu yksiin kansiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti