keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Stephen King: Mersumies

Alkuteos: Mr. Mercedes (2014)
Kääntäjä: Ilkka Rekiaro
Lukija: Antti Jaakola
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Kesto: 17h 37min (1 CD-äänilevy)
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-9225-9
Muoto: 1 CD-äänilevy (MP3)
Sarjamerkintä: Mersumies-trilogia #1
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 29, 35 ja 40
Lukulistalta: 82


*Hiljattain eläköitynyt rikosetsivä Bill Hodges ei tiedä mitä elämällään tekisi. Päivät kuluvat lähinnä television ääressä, kunnes yllättävä kirje muuttaa kaiken. Mersumiehellä, Hodgesilta karkuun päässeellä massamurhaajalla, on jälleen pahat mielessään. Seuraa klassinen kissa ja hiiri -leikki, joka varjoisten kujien sijaan sijoittuu internetin keskustelupalstalle, sinne missä pahuus saa kaikkein pelottavimman muotonsa. Onnistuuko Hodges tavoittamaan ajoissa tappajan, joka voisi olla kuka tahansa meistä?*




Hyvin punottu trilleri, jossa lukija saa koko ajan odotella jännittyneenä sitä, mitä tuleman pitää. Tutkimukset etenevät hyvin ja uskottavasti. Tapahtumia seurataan hyvin useilta eri kanteilta, tasapainoillaan hyvisten ja pahisten välillä sopivassa suhteessa. Itse nautin tästä pallottelusta ja välillä olin jopa revetä kun tapahtumat hyppäsivätkin toisaalle kesken kaiken. Juoni on hyvä ja toimiva. Kun tähän soppaan nakataan kiinnostavat henkilöhahmot ja heidän välisensä henkilökemiat, päästään pisteeseen jossa käsissä on mukaansatempaava ja jännittävä kirja, jonka parissa nauttii. Mersumies on todella hyvä aloitus trilogialle, josta ensimmäisen osan perusteella odotan nyt aika paljon.


Lukijana Jaakola on vakuuttava. Hänen ääntään on miellyttävä kuunnella ja hänen tapansa lukea on vankka ja tasainen. Hyvin pääsee virittäytymään tunnelmaan. Peukutan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti