sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Sophie Hannah: Kolme neljästä

Alkuteos: The mystery of three quaters (2018)
Kääntäjä: Terhi Vartia
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 334
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-43729-2
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: uusi Hercule Poirot -mysteeri #3
Peukku: ^^b
Huom: perustuu Agatha Christien luomaan hahmoon
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 12, 18, 35, 40 ja 49
Lukulistalta: 78


*Mestarietsivä Hercule Poirot kokee epämieluisan yllätyksen kotiovellaan: äkäinen nainen tivaa, miksi Poirot on lähettänyt hänelle kirjeen, jossa häntä syytetään Barnabas Pandyn murhasta - mies kun on hänelle tuiki tuntematon. Poirot ei liioin ole koskaan kuullut Barnabas Pandystä. Kun käy ilmi, että kolmelle muullekin on Poirotin nimissä lähetetty samanlainen kirje, on käsillä mysteeri, joka tarjoaa haastetta jopa kirjallisuushistorian kuuluisimmille harmaille aivosoluille. Kuka on kirjeiden takana? Ja mikä vielä oleellisempaa, kuka on  Barnabas Pandy ja onko hänet tolla murhattu?*




Hannah on taitava kynänkäyttäjä. Hän kirjoittaa sujuvasti ja oikein luettavasti. Sivut menevät nopeasti eteenpäin eikä lukeminen ainakaan omalla kohdallani takkua. Teksti leikkii ja lukemisesta nauttii, vaikkei se aivan tyylillisesti olekaan dame Christien tasoista.


Kolme neljästä on hienosti punottu mysteeri, jossa ihmisten psykologisella luonteella on melkoinen merkitys. Nyt ei metsästetä alkuunsa murhaajaa - vai metsästetäänkö sittenkin? Kirjan mysteeri on visainen, sillä Poirot saa käsiinsä vain aihetodisteita ja sanaa sanoja vastaan. Tällä kertaa hänellä taitaakin olla vastassaan melkoisen älykäs rikollinen.


Hannahin Poirot ei ole aivan samanlainen kuin Christien viiksekäs salapoliisi. Tästäkin huolimatta hänen mysteereitään on miellyttävä lukea eivätkä ne missään mielessä loukkaa tämän salapoliisin muistoa. Mukava, että hän on jatkanut uusien Poirot-mysteerien kirjoittamista, sillä ne ovat minulle olleet mukavia lukukokemuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti