torstai 26. joulukuuta 2019

Jacques Lob: Snowpiercer. 1, The Escape

Alkuteos: Transperceneige : Escape (1984)
Kääntäjä: Virginie Selavy
Kuvittaja: Jean-Marc Rochette
Teksti: Jacques Lob
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 110
Kustantaja: Titan Comics
ISBN: 978-1-7827-6143-3
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Snowpiercer #1
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 16, 18, 22 ja 30


*Coursing through an eternal winter, on an icy track wrapped around the frozen planet Earth, there travels a train that never stops. This is Snowpiercer: one thousand and one carriages long.


From fearsome engine to final car, all surviving human life is here: a complete hierarchy of the society we lost.


The elite, as ever, travel in luxury at the front of the train - but for those in the rear coaches, life is squalid, miserable and short.


Proloff is a refugee from the tail, determined never to go back. In his journey forward through the train, he hopes to reach the mythical engine and, perhaps, find some hope for the future…*




Snowpiercer: The Escape on oikeastaan tarina matkasta halki tuon pitkän juna. Tarina alkaa siitä, kun Proloff jää kiinni karkumatkallaan hännältä. Tämä harvinainen pakolainen kiinnittää myös avustusjärjestön huomion ja miehen seuraan päätyy kaunis Adeline… Junan johtajat haluavat tavata molemmat, joten joukko vartijoita lähtee saattamaan heitä halki junan vaunujen. Matka on pitkä ja sen aikana ehtii tapahtua vaikka mitä. Lukijalle paljastuu hieman tämän, nyt ikuisen talven hallitseman maailman tapahtumista. Monet asiat jäävät kuitenkin vaille vastauksia, mutta siitäkin huolimatta maailma kiehtoo ja pelottaa. Tämän tarinan “loppu” on melkoinen ja yllättävä.

Mustavalkoinen sarjakuva on kuvattu realistisesti. Jälki on vakaata ja aavistuksen enemmän synkällä puolella, mikä sopii hyvin sarjakuvan maailmaan. Hyvä tarina ja hyvä kuvitus. Tämän tarinan parissa viihtyy ja maailmasta kiinnostuu. Snowpiercerin tarina jatkuu kahdessa muussa sarjakuvassa ja se on myös inspiroinut elokuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti