torstai 19. maaliskuuta 2020

Karin Slaughter: Hyvä tytär

Alkuteos: The Good Daughter (2017)
Kääntäjä: Virpi Kuusela
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 555
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 978-91-509-3578-3
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2020: 9. Kirjassa kohdataan pelkoja (9/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 7, 9, 13, 22, 24, 33 ja 35
Hyllynlämmittäjä: 8
Lukulistalta: 29

*Kaksi tyttöä pakotetaan metsään aseella uhaten. Toinen juoksee pakoon henkensä edestä. Toinen jää jälkeen.

Kaksikymmentäkahdeksan vuotta aiemmin Charlotte ja Samantha Quinnin onnellinen pikkukaupunkilainen perhe-elämä tuhoutui heidän kotiinsa tehdyssä hirvittävässä hyökkäyksessä. Heidän äitinsä menetti henkensä. Heidän isänsä, Pikevillen huonomaineinen puolustusasianajaja, oli murtunut. Perhe hajosi peruuttamattomasti kammottavan illan salaisuuksien vuoksi.

Kaksikymmentäkahdeksan vuotta myöhemmin Charlie on kulkenut isänsä jalanjäljissä ja työskentelee asianajajana, hyvä tyttären perikuvana. Kun väkivalta iskee jälleen Pikevilleen ja järkyttävä murhenäytelmä saa koko kaupungin tolaltaan, Charlie joutuu keskelle painajaista. Sen lisäksi, että hän on ensimmäinen silminnäkijä tapahtumapaikalla, juttu vapauttaa hirvittävät muistot, joita hän on kauan yrittänyt tukahduttaa. Järkyttävä totuus rikoksesta, joka tuhosi hänen perheensä liki kolme vuosikymmentä aiemmin, ei suostu enää pysymään enää piilossa…*



Hyvä tytär on taattua Slaughteria. Se on jännittävä ja koukuttava. Se huijaa lukijaa ja tarjoaa monta jännittävää hetkeä, jolloin voi vain pidättää hengitystään. Tai itkeä.

Charliella ja Samanthalla on kummallakin omat salaisuutensa. Omat muistonsa. Niin myös heidän erikoisella isällään. Kumpikin tytöistä on kulkenut omaa tietään. Mutta ovatko he päässeet eroon menneisyyden tapahtumista? He olivat nuoria ja he tekivät virheitä. Virheitä tekivät myös heidän vanhempansa. Näiden virheiden paino on kulkenut mukana vuosikymmeniä. Ja niiden vaikutukset ovat musertavia.

Väkivallanteko saattaa sisaret yhteen. Se pakottaa heidät kohtaamaan toisensa ja menneisyytensä. Maailman vihamielisyys on havaittavissa. Etenkin Pikevillen tapaisessa pienessä kaupungissa, jossa kaikki tietävät toisensa ja toistensa historian. Nyt näiden kahden on kohdattava tämä vihamielisyys jotta oikeus toteutuisi.

Kirja on kerrottu vuorotellen Charlien ja Samanthan näkökulmista. Mukana on myös palasia menneisyydestä. Nämä palaset ovat erittäin tärkeitä kokonaisuuden kannalta. Menneellä on pitkät jäljet…

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti