sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Samuel Bjørk: Poika pimeästä

Alkuteos: Gutten som elsket rådyr (2018)
Kääntäjä: Päivi Kivelä
Lukija: Markus Niemi
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Kesto: 10h 12min
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511331988
Muoto: e-äänikirja (BookBeat)
Sarjamerkintä: Holger Munch & Mia Krüger #3
Peukku: q^^
Lukulistalta: 28


*Balettipukuisen nuoren naisen ruumis kohoaa pintaan kaukaisella tunturijärvellä, jolla isä ja poika ovat kalastamassa. Rannalla on jalustaan kiinnitetty kamera sekä irrallinen kirjan sivu. Mitä murhaaja haluaa kertoa? Rikostutkija Holger Munch palaa tapauksen vuoksi virkavapaalta ja ottaa yhteyttä Mia Krügeriin, jonka näkemystä tarvitaan jälleen. Murhatutkimus vaatii kaksikon jakamattoman huomion, ja pian heillä on selvitettävänään toinen outo surma.*



Sarjan kolmas kirja on yhtä vauhdikas ja jännittävä kuin aikaisemmatkin. Tapahtumia ja yllätyksiä piisaa. Tällä kertaa otetaan myös muita ryhmän jäseniä hieman enemmän esiin. Yhtä jopa epäillään vakavasta rikoksesta… Jossain määrin tämä ei kuitenkaan saanut minussa aikaan samanlaista hypetystä kuin kaksi ensimmäistä kirjaa. Ehkä minua alkoi hieman riepomaan se, että loppuratkaisu tulee todella nopeaan ja aikalailla täysin puskasta. Lukijalla ei lähestulkoon ole ollenkaan mahdollisuutta arvata syyllistä taikka tämän motiivia ennen kuin aivan viime metreillä. Jos silloinkaan.


Hyvä, kiinnostava ja jännittävä. Erittäin luettava ja kuunneltava dekkari, jonka parissa viihtyy. Kyllä varmasti tulen seuraamaan sarjaa jatkossakin.


Lukijana Niemi on vakuuttava ja kuunneltava. Hänen lukemanaan kirjaa oli miellyttävä kuunnella. Pisteet hänelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti