maanantai 30. maaliskuuta 2020

Stephen King & Owen King: Ruususen uni

Alkuteos: Sleeping Beauties (2017)
Kääntäjä: Ilkka Rekiaro
Lukija: Iikka Forss
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Kesto: 28h 45min (2 CD-levyä)
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-952-04-0273-0
Muoto: äänikirja, CD-levy (MP3)
Lukulistalta: 31


*Kuvittele maailma ilman naisia.


Dooling, Appalakit, USA. Unelias pikkukaupunki muuttuu eräänä päivänä kauhun näyttämöksi, kun tytöt ja naiset eivät enää havahdu unesta. Nukahtaessaan he koteloituvat kuin perhoset, eikä heitä missään nimessä kannata herättää. Miehet jäävät omilleen pandemiaksi kasvaneeseen kaaokseen ja joutuvat tekemään kipeitä päätöksiä - mutta selittämätön, ihmiskunnan kahtia jakava tulikoe on vasta alkanut.


Kun maailma hajoaa kahdeksi todellisuudeksi, voittaako miesten vai naisten puolisko selviytymistaiston? Vai onko tästä julmasta jaosta edes mahdollista selviytyä voittajana?*




Minun makuuni kohtalaisen hidas kirja. Tässä makustellaan paljon henkilöiden välisillä suhteilla ja seuraillaan tapahtumia useammankin henkilön kautta. Löytyy spykologia, poliisipäällikköä, rankkuria ja niin edelleen. Ja tietysti henkilökemiat joko pelaavat tai eivät pelaa. Kahnauksia syntyy ja myös ihmisten sisäinen pahuus pääsee esiin… Osa nimittäin haluaa käyttää tilaisuuden kostaakseen.


Jännittävä idea, joka on toteutettu vakuuttavasti ja rauhallisesti. Lukijalla (tai kuuntelijalla) on aikaa pohtia, arvailla ja jännittää. Paikka paikoin pääsee yllättymään sekä positiivisesti että ei. Välillä pääsee vihaamaan, välillä hymyilemään. Kaikkiaan siis hyvä kokonaisuus.


Lukijana Forss on kuunneltava ja varma. Hän lukee hyvin ja maltillisesti, ei hätäile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti