maanantai 16. maaliskuuta 2020

Matz & Jean-Marc Rochette: Snowpiercer: the prequel. Part 1, Extinction

Alkuteos: Transperceneige (2019)
Kääntäjä: Mark McKenzie-Ray
Kuvittaja: Jean-Marc Rochette
Teksti: Matz & Jean-Marc Rochette
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 90
Kustantaja: Titan Comics
ISBN: 978-1-78586-883-2
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Snowpiercer: the prequel #1
Peukku: q^^


*Coursing through an eternal winter, on an icy track wrapped around the frozen planet Earth, there travels a train that never stops. This is Snowpiercer: one thousand and one carriages long. The last bastion of human civilization. But where did it begin?


In a world of over-population, climate change, famine and other mass crises, bands of eco-terrorist strike a nerve against national governments. But for the Apocalypsters, terrorism is not enough, and Mother Nature needs a hand in the extinction of the human race.


Only an eccentric billionaire survivalist and his perpetually moving train hold the key to humanity’s future…*



Millaiset tapahtumat johtivat jäätävään ilmastoon, joka vallitsee Snowpiercer-sarjakuvissa? Miksi ja kuka rakensi tuon pitkän junan? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään ja annetaan vastauksia tässä sarjakuvassa. Hienosti piirretty ja kauniisti väritetty sarjakuva on maailmaltaan kiehtova ja mielenkiintoinen. Se valottaa tapahtumia, jotka edelsivät Snowpiercerin “jääkautta”. Se on jokseenkin poliittinen ja ottaa kiihkeästi kantaa siihen, kuinka ja miten maailma tulisi pelastaa. Se on myös väkivaltainen sarjakuva. Se on myös hyvin ajankohtainen, sillä ilmastonmuutosta koskevia kysymyksiä pohdimme juuri nyt ja osa meistä tekee varsin radikaaleja ratkaisuja parasta aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti