torstai 5. maaliskuuta 2020

Stuart MacBride: All That’s Dead

Alkuteos: All That’s Dead (2019)
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 400
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 9780008208264
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: Logan McRae #12
Peukku: ^^b
Lukulistalta: 23


*Scream all you want, no one can hear…


Inspector Logan McRae is looking forward to a nice simple case. But the Powers That Be have other ideas…


The high-profile anti-independence campaigner, Professor Wilson, has gone missing, leaving nothing but bloodstains behind. There’s a war brewing between the factions for and against Scottish Nationalism. And it’s all playing out in the merciless glare of the media.


Someone out there is trying to make a point, and they’re making it in blood. If Logan can’t stop them, it won’t just be his career that dies.*





Logan on edelleen poliisin sisäisen tutkinnan palveluksessa. Tällä kertaa hänet laitetaan tutkimaan poliisia, jota epäillään mahdollisista yhteyksistä Skotlannin itsenäisyyttä ajaviin terroristeihin. Kuten arvata saattaa, ei kaikki mene läheskään niin sujuvasti kuin voisi toivoa. Tapaus on melkoinen sekasotku ja menee aina vain pahemmaksi.


Mukana pyörii paljon tuttuja ja rakkaita hahmoja: Steel, Rennie, Gurthie, Tufty (josta on kehittymässä melkoisen kiintoisa persoona) jne. Ja myös paluuta kaukaisempiinkin kirjoihin on havaittavissa. Näiden hahmojen parissa viihtyy, heitä on kaivannut.


Kirjan juoni on naseva. Tutkitaan poliisia tapauksen yhteydessä, joka menee aina vain sekavammaksi. Ja aina tulee yllättävämpia ja yllättävämpiä käänteitä. Lukija saa pidättää henkeään ja toivoa parasta peläten samalla pahinta. Jännitys pysyy todella hyvin yllä.


MacBride kirjoittaa upeasti. Pidän tyylistä, pidän juonista ja rakastan henkilöhahmoja. Se mikä minua pelottaa, on tämän kirjan lopussa oleva osio “vuotta myöhemmin”. Etenkin sen lause, jossa Logan pohtii, että “tämän henkilön kanssa voisi viettää loppuelämänsä”. Oliko tässä tarinan loppu? Suljettiinko sarja vai tuleeko vielä lisää Logan-romaaneja? Toivon totisesti että tulee. Muuten tulee itku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti