keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Brian Michael Bendis & Michael Avon Oeming: The United States of Murder inc.. Volume one, Truth

Alkuteos: The United States of Murder inc.. Volume one, Truth (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 248
Kustantaja: DC Comich
ISBN: 9781401287467
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: The United States of Murder inc. #1
Peukku: q^^
Huom: julkaistu alkujaan The United States of Murder inc. -sarjakuvalehden numeroissa #1-6


*From the creators of the Eisner Award-winning, best-selling series POWERS comes a brand-new work of crime fiction. Discover a world where the families of organized crime never lost a stranglehold on the United States. Today is the day that Valentine Gallo becomes a made man… and discovers the secrets behind the organization he has served since he learned to walk. But it is mysterious hitwoman Jagger Rose who will forever turn his life upside down forever.


This bold new vision hearkens back to Brian Michael Bendis’ early crime comics, while delivering everything you expect from the creators of one the most successful and longest-running independent comics in history - POWERS.*




Olen hieman kahden vaiheilla siitä, pidänkö tästä sarjakuvasta vai en. Se on oudolla tavalla kiehtova ja samalla luotaantyöntävä…


Sarjakuva kertoo rikollisten maailmasta, jossa perheet hallitsevat maailmaa ja päättävät ihmisten kohtaloista. Mafia toimintaa isommassa mittakaavassa. Tähän maailmaan on syntynyt Valentine, jonka koko elämä muuttuu kertaheitolla kun hänestä tulee “vihitty” mies siihen synkkään maailmaan. Ja sitten alkavat salaisuudet paljastumaan… Valentine kohtaa yllätyksen toisensa jälkeen, eikä hänen elämänsä jää suruttomaksi. Ehei. Luvassa on paljon pahaa. Mutta ehkä sentään myös jotain hyvää.


Sarjakuvan kuvitus on erikoislaatuinen. Se muistuttaa jotain piirrosanimaatioita ja leikkii rohkeasti väreillä. Kovinkaan normaalinsävyiseksi sarjakuvaa ei voi sanoa, sillä ihmiset ovat milloin kirkkaan vihreitä milloin taas violetteja. Toisinaan ihmisten kasvot ovat kauniita, seuraavassa hetkessä taas eivät. Kuvien katsominen vaatii totuttelua. Haastetta lisää myös se, että ruutujen lukemisen järjestys muuttuu toisinaan. Joskus ne kuuluu lukea koko aukeaman poikki, joskus sivuttain. Ja joskus osa menee aukeaman poikki ja osa sivuttain samalla aukeamalla. Tunnustan, että itse olin toisinaan ihan pihalla.


Väkivaltainen vaihtoehtohistoria. Jännityksen ja mafiamaisen tunnelman ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti