torstai 4. kesäkuuta 2020

Petri Hiltunen & Elli Oravainen: Valheiden kansa

Alkuteos: Valheiden kansa (2019)
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 118
Kustantaja: Täysi Käsi Oy
ISBN: 9789526873091
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Ontot kukkulat #2
Peukku: ^^b


*Peikkokuninkaan suunnitelma etenee!


Tutkiva journalisti Anna Neva on saamassa vuosisadan skuupin, kun äkkiä todellisuus hänen ympärillään muuttuukin aivan toiseksi. Läheiset katoavat tai sairastuvat, puhelin lähettelee viestejä omin päin ja kaikki tallennusvälineet tyhjenevät itsestään.


Neva on joutunut vanyoiden, valheiden kansan verkkoon. Nämä harhahuvien taiturit ovat ujuttautuneet ihmiskunnan löyhämoraalisen osan keskuuteen. He eivät halua luopua vallasta, jonka ovat saavuttaneet lahjomalla, kiristämällä ja valehtelemalla. Vanyat viihtyvät huijareiden ja poliittisten pelurien keskuudessa.


Tämä ei sovi peikkokuningas Avrianille. Hänen oma suunnitelmansa on tehdä muinaisista olennoista tasavertaisia ihmisten kanssa. Muuten edessä on pelkästään tuhoa ja hävitystä. Anna Neva joutuu keskelle olentojen eloonjäämiskamppailua, jossa hänen pitää voittaa pahin vastustaja, oma pelkonsa.


Ontot kukkulat 2: Valheiden kansa perustuu Petri Hiltusen käsikirjoitukseen, tarinan muokkaamisesta sarjakuvaksi vastaa Elli Oravainen.*




On sanottava, että jatkoa kannatti odottaa. Tarina on vetävä ja jännittävä. Sitten kun siihen pääsee sisälle. Aluksi olin hieman hämmentynyt Annasta, mutta onneksi peikot saapuvat pian mukaan kuvioihin. Peikkojen takia ainakin itse tätä olen odottanut. Siksi olikin mukava huomata, että he ovat aivan yhtä ihanan sekopäisiä kuin ennenkin. Ja valmiita taistelemaan sen puolesta mihin uskovat. Jopa toisia maagisia olentoja vastaan.


Oravaisen kuvitus on hyvää jatkoa aikaisemmalle. Se poikkeaa toki alkuperäisestä tyylistä, mutta on omaksunut itseensä sopivasti samaa tyyliä, joten lopputulos ei ole liian kaukana. Tummat kuvat ovat mielenkiintoisia ja eläviä. Toisinaan todella kauniita. Sen verran paljasta pintaa kuin myös pelottavia kuvia löytyy, ettei sarjakuva sovi perheen pienimmille.


Jään odottamaan jatkoa. Toivottavasti siihen ei mene aivan yhtä kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti