perjantai 5. kesäkuuta 2020

Stephen King: Tapahtumapaikkana Duma Key

Alkuteos: Duma Key (2008)
Kääntäjä: Ilkka Rekiaro
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 538
Kustantaja: Tammi
ISBN: 9789513163778
Muoto: e-kirja (BookBeat)
Peukku: ^^b
Lukulistalta: 59


*Rakennusurakoitsija Edgar Freemantle selviytyy nipin napin hengissä vakavasta työtapaturmasta. Hän menettää oikean kätensä, ja lisäksi puhe, näkö ja muisti takkuilevat. Hän kärsii myös voimakkaista ja ailahtelevista mielialoista. Raivopäissään Edgar on hyökännyt kaksi kertaa jopa vaimonsa kimppuun. Nyt vaimo haluaa erota.


Psykologinsa neuvosta Edgar ottaa maantieteellistä etäisyyttä tapahtumiin. Hän muuttaa Minnesotasta Floridan rannikolle ja vuokraa vaaleanpunaisen rantatalon Duma Keyn saarelta. Hän ryhtyy piirtämään ja maalaamaan, ja vaikuttaa melkein siltä kuin hänestä pursuava luovuus ja lahjakkuus tulisivat jostain ulkopuolelta. Pian Edgar huomaa, että hänen kuumeisesti maalaamansa työt vaikuttavat arvaamattoman voimakkaasti saaren elämään. Vähitellen alkaa paljastua talon omistaja Elizabeth Eastlaken traaginen perhetarina, ja menneisyyden haamut tuhoisine voimineen nousevat esiin.


Kingin uuden romaanin aineksia ovat kuoleman kohtaaminen, muistot, luovuus, pahuus. Pelottava ja yliluonnollinen Tapahtumapaikkana Duma Key pitää tiukasti pihdeissään.*




Edgar kertoo uskomattoman tarinan. Tarina kertoo selviytymisestä, ystävyydestä, pelosta ja mahdollisuudesta muuttaa maailmaa. Edgar itse on mies, joka selviytyy kuoleman kielistä. Hänellä on kuitenkin ongelmansa, joita hoitaakseen hän lähtee lämpimään ja saapuu Duma Keyhin. Siellä hän tapaa uusia ystäviä, mutta myös uuden vihollisen… Hänestä tulee menestyvä taiteilija, mutta tälläkin lahjalla on toiset kasvot. Eivätkä ne kasvot halua aikaan mitään hyvää. Ystävien avulla Edgarin on selvitettävä menneisyyden haamuja ja koetettava voittaa tämä vasta herännyt vihollinen. Vaan millaisella hinnalla se onnistuu?


Tarina on kerrottu todella mukaansatempaavasti. Se on jännittävä, kiehtova ja vaarallisen koukuttava. Vähitellen paljastuva tarina pitää otteessaan ja lumoaa lukemaan aina vain enemmän ja enemmän. Tapahtumissa on kauniita hetkiä, mutta myös hetkiä, jotka nostattavat niskavillat pystyyn. Loistavaa Kingiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti