maanantai 29. kesäkuuta 2020

Chelsea Cain: Man-eaters. Vol. 1

Alkuteos: Man-eaters. Vol. 1 (2019)
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 128
Kustantaja: Image Comics
ISBN: 9781534311435
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Man-eaters #1
Peukku: ^^b
Huom: julkaistu alun perin Man-eaters -sarjakuvalehden numeroissa #1-4


*the cat wants in…


From the Eisner-nominated Mockingbird creative team - New York Times bestselling thriller writer Chelsea Cain, artist Kate Niemczyk, colorist Rachelle Rosenberg, and letterer Joe Caramagna - with Lia Miternique and Stella Greenvoss, comes a new series that is part Cat People, part The Handmaid’s Tale, and all feminist agenda.


A mutation in Toxoplasmosis causes menstruating women to turn into ferocious killer wildcats - easily provoked and extremely dangerous. As panic spreads and paranoia takes root, the fate of the world rides on the shoulders of one twelve-year-old girl.*




Maailma, jossa osa tytöistä saattaa kuukautisten aikana muuttua verenhimoisiksi kissapedoiksi. Tässä maailmassa pojille on omat pullovetensä ja tytöt juovat lääkkeillä kyllästettyä hanavettä… Poikia suositaan ja tytöille ja pojille on omat sääntönsä… Sillä tyttö voi koska vain paljastua tappajaksi.


Sarjakuvan idea on toimiva. Siitä on saatu todella todentuntuinen lisäämällä mukaan mainoksia pojille sopivista tuotteista ja kaavakkeita, jotka ohjeistavat toimimaan oikein vaaratilanteessa. Maailmankuvan luomiseen on todellakin panostettu!


Tässä sarjan ensimmäisessä osassa nuori Maude esittelee maailmaa ja samalla alkaa vähitellen tapahtumaan. Peto on herännyt ja ihmisiä alkaa vähitellen kuolla… Poliisi ja erikoisyksikkö alkavat toimimaan, mutta onnistuvatko he jäljittämään liikkeellä olevan tappajan ajoissa?


Hieno tarina ja hyvä kuvitus. Pidän piirtäjän tyylistä paljon. Se on realistinen ja tarkka. En suosittele herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti