tiistai 9. elokuuta 2022

Beth O’Leary: Kimppakämppä

 

Alkuteos: The Flat Share (2019)

Kääntäjä: Taina Wallin

Lukija: Anssi Niemi & Kati Tammensola

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 13h 43min

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510448267

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2022: 42. Kirjassa asutaan kommuunissa tai kimppakämpässä (42/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2022 ainakin: 7, 8, 17, 22, 27, 29, 32, 35, 38, 43 ja 50

*Voiko toiseen rakastua pelkkien Post-it-lappujen perusteella?

Tiffy ja Leon nukkuvat samassa sängyssä. He eivät ole koskaan tavanneet. Hauska, suloinen romaani rakkaudesta, ystävyydestä ja elämän yllätyksellisyydestä.

Hätä kämppiksen keksii! Kustannustoimittaja Tiffy on vailla asuntoa sikamaisen kalliissa Lontoossa. Yöhoitaja Leonilla on yhden makuuhuoneen asunto ja kova tarve rahalle. He päätyvät loistavaan ratkaisuun, jota heidän ystävänsä pitävät hulluna: Tiffy nukkuu sängyssä yöt ja Leon päivät, eikä heidän tarvitse edes tavata toisiaan.

Mutta kun yhteiseloon sotkeutuu romanttisia tunteita, menneisyyden traumoja ja vankilassa väärin perustein istuvia veljiä, kamppikset kohtaavat hankalampia haasteita kuin toisen pesemättömät tiskit keittiön altaassa.

Beth O’Leary opiskeli englannin kieltä ja kirjallisuutta yliopistossa ja työskenteli sittemmin kustantamossa lastenkirjallisuuden parissa. Hän kirjoitti Kimppakämpän junassa matkoillaan töihin Lontoon keskustaan ja takaisin kotiin sen laitamilla. Nykyään hän kirjoittaa romaaneja kokopäiväisesti.*


Kimppakämppä on teos, joka yllätti minut todella. Se on ihastuttava, hurmaava, humoristinen, jännittävä, yllättävä ja kerta kaikkisen ihana! Välillä saa nauraa, välillä itkeä. Edes juonen ennalta-arvattavuudet eivät haittaa, sillä henkilöhahmoihin rakastuu ja ihastuu ja heille toivoo vain hyvää. Heidän matkassaan elää!

Tiffy ja Leon ovat ihania. Pidän heistä kummastakin valtavasti ja toivoisin, että tuntisin heidän kaltaisiaan ihmisiä. Heissä on tyyliä ja persoonaa ja he kohtaavat maailmaa ihailtavilla asenteilla. Heidän eronsa ja persoonansa välittyvät mainiosti kirjan tyylissä. Tiffyn osat kirjasta ovat eloisaa ja värikylläistä tekstiä joka rönsyilee ympäriinsä. Leonin taas pelkistetympää ja hillitympää, sympaattisen lämminhenkistä. Myös eri lukijoiden käyttäminen toimii. Niemi ja Tammensola hoitavat homman nappiin!

Tässä on kirja, joka valloitti lukija, joka ei yleensä hirveästi lämpeä tämän tyylisille kirjoille. Toisaalta halusin saada kirjan nopeasti loppuun ja tietää mitä tapahtuu, toisaalta taas en olisi halunnut sen ikinä loppuvan. Kimppakämppä saa minulta ison suosituksen. Se on todella voimauttava kirja rakkaudesta, ystävyydestä, halusta auttaa ja parantumisesta. Itsensä löytämisestä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti