sunnuntai 7. elokuuta 2022

Mike Mignola: Lobster Johnson [Vol.1] : The iron Prometheus

 

Alkuteos: Lobster Johnson: The Iron Prometheus (2008)

Kuvittaja: Jason Armstrong

Teksti: Mike Mignola

Ilmestymisaika: 2008 (ko.painos)

Sivumäärä: 140

Kustantaja: Dark Horse Books

ISBN: 9781593079758

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Lobster Johnson #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Lobster Johnson: The Iron Prometheus -sarjakuvalehden numeroissa #1-5

*After years of captivating fans from the pages of Hellboy and B.P.R.D., the pulp-style adventures of Lobster Johnson take the limelight in this collection of The Lobster’s first solo series. Written by Hellboy creator Mike Mignola and drawn by Jason Armstrong (Ferro city, The Sensational Spider-Man), and featuring a sketchbook full of original designs by Mignola, Armstrong, and Guy Davis (B.P.R.D.), Lobster Johnson: The Iron Prometheus is a wild ride full of fearsome monsters, mad scientists, and threats from the world beyond.*





En ole täysin varma siitä, pitäisikö jotain olla luettuna ennen kuin tarttuu tähän sarjaan. Olo on sellainen, että jotain taustaa pitäisi tietää, mutta toisaalta taas pärjää sitä ilmankin. Varsinkin kun sarjakuvan väliin on paloiteltu tekstiä Lobsterin synnystä.

Tämä tarina vie lukijan natsi-aikaan, jota on höystetty yliluonnollisilla asioilla ja aika futuristisilla jutuilla. Yhdistelmä on jännä ja tässä tapauksessa myös toimiva. Vaikka osa tekniikasta olisi vielä nykyäänkin mahdotonta, niin jotenkin se vain toimii sarjakuvan maailmassa. Mukavasti mystisyyttä ja salaperäisyyttä ja avot.

Lobster vaikuttaa erikoiselta hahmolta. Hänen toimiaan on kiintoisa seurata ja juoni etenee hyvin. Se herättää hyvin kysymyksiä ja kutkuttaa. Kuvitus on mukavan tummaa ja synkkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti