torstai 11. elokuuta 2022

Leo & Corine Jamar: Mutations. Episode 1

 

Alkuteos: Mutations. Épisode 1 (2018)

Kääntäjä: Jerome Saincantin

Kuvittaja: Fred Simon

Teksti: Leo & Corine Jamar

Ilmestymisaika: 2021(ko.painos)

Sivumäärä: 62

Kustantaja: Cinebook

ISBN: 9781849185509

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Mutations #1

Peukku: q^^


*After putting an end to the disturbing genetic manipulations known as the Mermaid Project, Romane Pennac and her partner Brahim El Malik have found themselves sidelined. Yet the project appears to have had lasting and worrisome repercussions on the behaviour of cetaceans. Equipped with explosives, the marine mammals carry out attack after attack against fishing boats. Extremely concerned, the UN also suspects meddling from an outside organisation.

And so Romane and Brahim are called back into service, tasked with leading the investigation into this new mystery…

The authors of Mermaid Project offer a new cycle that deals in particular with the question of species mutation in the near future.*


Minun olisi ehkä kannattanut lukea takakansi suuremmalla ajatuksella. Tämä sarjakuva on siis jatkoa Mermaid Projectille. Tai siis tässä on samat päähenkilöt, sama maailma ja asiat tapahtuvat sarjakuvan tapahtumien jälkeen. Kyllä tästä jotenkin kärryille pääsi näinkin, mutta ehkä suuremman ilon olisi saanut, jos olisin ollut lukenut tuon toisen ensin...

Maailma on kokenut melkoisen muutoksen. Vaaleat ihmiset ovat nyt "pohjasakkaa" ja huonompiosaisia. Eikä varsinkaan vaalean naisen ole helppoa menestyä maailmassa, joka muutenkin on mennyt päin prinkkalaa. Etenkin kun nyt näyttäisi siltä, että tappajavalaat ovat kehittymässä roimasti ihmisiä fiksummiksi ja ovat päättäneet valloittaa meret takaisin itselleen. Asein.

Hyvä ja kiinnostava idea. Ja toteutus toimii. Pidän tämän sarjakuvan hieman rosoisesta tyylistä ja nautin hahmojen välisistä suhteista. Myös tämä maailma vaikuttaa oikein kiinnostavalta ei-välttämättä-niin-kaukaisen-tulevaisuuden-skenaariolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti