torstai 25. elokuuta 2022

Reijo Mäki: Sheriffi

 

Alkuteos: Sheriffi (2012)

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)

Kesto: 11h 58min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511267560

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #23

Peukku: q^^


*Alaston ruumis pihakeinussa. Toinen raato reikä päässä keittiössä. Jussi Vares palkataan selvittämään mysteeriä, joka ei ole selvinnyt koko talven jatkuneissa tutkimuksissa.

Rintamamiestalon pihalla valittaa ruosteinen vaijerikeinu, jossa istuu alaston ja raadeltu ruumis. Lehdet aloittavat armottoman lööppitulvan, jota jatkuu läpi talven. Keväällä Jussi Vares palkataan tutkimaan selvittämätöntä murhaa. Työ vie yksityisetsivän jälleen Turun alamaailman armottoman aateliston pitkiin pöytiin ja hämäriin huoneisiin. Alkaa omituinen naamioleikki, jonka säännöt vaihtuvat varoittamatta. Ja sitten Jussia vastaan astelee nainen nimeltä Harriet, joka jättää mieheen ikuisen jäljen. Samaan aikaan novellikirjailija Luusalmi valmistautuu elämänsä ensimmäiseen runonlausuntatilaisuuteen odottamattomin seurauksin. Ja jossakin tapahtumia tarkkailee kasvoton Sheriffi. Hän on kaikkialla, mutta ei missään…*


Ihan kivasti etenevä perinteinen Vares. Löytyy baaria, huonoja vitsejä, kauniita naisia ja erinäisiä ongelmia. Tutkittavana tällä kertaa varsin visaiselta vaikuttava tapaus, joka kieltämättä laittaa kummastelemaan asioita. Tällä kertaa mukana ei ole katkeria exiä tai muuten ilkeämielisiä naikkosia. Siis Vareksen kohdalla. Sen sijaan runoilijan lahjoja kokeileva Luusalmi joutuu kokemaan jonkinasteista väkivaltaa naisten taholta. Mukana pyörähtää myös Kyypakkaus, joka on ehkä yksi lempparisivuhahmoistani.

Toimiva ja viihdyttävä paketti, joka "nollaa" kivasti ajatukset syvällisiltä vesiltä. Lukijana Tiihonen on vakuuttava tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti