maanantai 22. elokuuta 2022

Neil Jordan: Ilmetty

 

Alkuteos: Mistaken (2011)

Kääntäjä: Tarja Kontro

Ilmestymisaika: (ko.painos)

Sivumäärä: 247

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789520107239

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: q^^


*Kevin Thunder on Dublinin köyhässä pohjoisosassa elävä nuori mies. Eräänä päivänä Kevin törmää kaksoisolentoonsa Gerry Spainiin, joka elää Dublinin yltäkylläisyydessä kylpevällä eteläpuolella. Varttuessaan Kevin ja Gerry oppivat hyödyntämään kaksoisidentiteettiään, toinen hurmatakseen naisia, toinen menestyäkseen kirjailijana, mutta lopulta heidän elämänsä kietoutuvat solmuun traagisin seurauksin. Ilmetty on hämmentävän taidokas romaani identiteetin hämärtymisestä ja samalla myös mysteeritarina.*








Ilmetty on erikoinen teos. Se on pitkä kirje, jossa kirjoittaja kertoo sekä menneisyydestä että nykyisistä tapahtumista. Kaikki lähtee liikkeelle hautajaisista, joissa Kevin kohtaa Emilyn, jolle kirjoittaa. Vainaja oli Emilyn isä ja Kevinin "kaksoisolento". Vähitellen tekstistä paljastuu kahden miehen varsin erikoinen elämäntarina, jossa heidän elämänsä linkittyvät toisiinsa aluksi sattumien kautta. Mukana on niin hyvää kuin pahaakin.

Minun makuuni kerronta on sekava. Välillä on hankala tajuta kuka milloinkin on äänessä ja monet tapahtumista tuntuvat todella keinotekoisilta. Selvää "rahastusta". Toki tarinalla on omat hyvät kohtansa ja oma viehätyksensä yksityiskohtien suhteen. Mutta osaa en silti ymmärrä... Erikoinen tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti