tiistai 23. elokuuta 2022

Conn Iggulden: Ateenan portit

 

Alkuteos: The Gates of Athens (2020)

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Lukija: Ilkka Villi

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 18h 2min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511388654

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Ateenalaiset #1

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2022: 44. Kirjan nimessä on kaupungin nimi (44/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2022 ainakin: 1, 7, 14, 35, 40 ja 43

*Marathonin tasangolla orjat käyvät taistoon vapaudesta. Historiallisen seikkailun mestari aloittaa uuden sarjan, joka vie antiikin Kreikan verisille taistelukentille.

Pelottomat ateenalaiset kukistavat Persian armeijan, mutta vuosia myöhemmin kaupunkivaltio on sisäisten poliittisten kiistojen repimä. Kun Persia hyökkää uudelleen kostaakseen tappionsa, on ateenalaisten unohdettava keskinäiset juonittelunsa ja yhdistettävä rivinsä Spartan kanssa, jotta kreikkalaiset voisivat säilyttää vapautensa.*


Kirja lähtee "hitaasti" käyntiin. Jos nyt näin voi sanoa kun käytännössä heti ollaan taistelukentällä... Toimiva aloitus, mutta se heitää samalla lukijan/kuuntelijan keskelle tilaa, jossa mukaan tulee monia henkilöitä yhtä aikaa eikä kukaan näistä ole tuttu. Minulla ainakin kesti jonkin aikaa ennen kuin aloin hahmottamaan sen, kuka on kuka ja mikä on hänen asemansa. Kannattaa siis varautua lukuisiin henkilöhahmoihin ja hankalasti muistettaviin nimiin.

Pidän siitä miten Iggulden kertoo tarinaa. Se etenee hyvin ja tasaisesti. Henkilöhahmoja seurataan vuorotellen ja vaihdot toimivat. Toki näkemykset ovat varsin miehisiä, mutta sehän oli tuon ajan juttua... Historialliset kuvaukset ovat tarkkoja ja ajan elämästä saa hyvän kuvan. Myös henkilöhahmoihin päästään vähitellen sisään ja heidän vaiheensa alkavat kiinnostamaan. Tarjolla paljon taistelua ja politikointia antiikin hengessä. Toimivaa viihdettä.

Villi lukee mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti