sunnuntai 7. elokuuta 2022

Jeff Lemire, Emi Lenox & Jordie Bellaire: Plutona

 

Alkuteos: Plutona (2001)

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Sivumäärä: 152

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781632156013

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Plutona-sarjakuvalehden numeroissa #1-5

*Five suburban kids make a shocking discovery while exploring the woods one day after school… the body of the world’s greatest superhero, Plutona, laying dead among the mud and grass. This discovery sends them on a journey that will threaten to tear apart their friendship and their lives.

A dark and heartbreaking coming-of-age tale exploring friendship and loss from master storyteller Jeff Lemire (Descender, Sweet Tooth) and critically-acclaimed artist Emi Lenox (EmiTown).*







Joukko nuoria tekee yllättävän löydön metsästä. He päättävät säilyttää salaisuuden, mutta eivät ole kaikki aivan rehellisiä toisilleen. Heillä kullakin kun on omat pienet "pakkomielteensä". Mihin ne mahtavat heidät johdattaa?

Koululaisen arkea. Ystävyyshuolia. Salaisuuksien säilyttämistä. Haavaita. Hyvä ja kiva tarina, jossa seurataan sekä nuoria, että Plutona-nimeä käyttävää supersankaria. Kerronta toimii ja tarina on hyvä ja yllättävä.

Kuvitus on kivaa jälkeä. Pidän siitä, miten kuvittaja vaihtelee aina sen mukaan seurataanko nuoria vai Plutonaa. Ratkaisu toimii hyvin.

En suosittele välttämättä herkimmille, sillä tarina voi olla paikoitellen ahdistava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti