lauantai 4. tammikuuta 2020

Brian K. Vaughan: Saga. [Toinen kirja]

Alkuteos: Saga vol. 2 (2013)
Kääntäjä: Antti Koivumäki
Kuvittaja: Fiona Staples
Teksti: Brian K. Vaughan
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 152
Kustantaja: Like
ISBN: 978-952-01-1260-8
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Saga #2
Peukku: ^^b


*Huikea tieteisseikkailu jatkuu entistä yllättävämmissä ja jännittävimmissä merkeissä! Yhdessä pienen vauvansa ja yllätysvieraiksi saapuneiden appivanhempien kanssa rakastavaiset Alana ja Marko välttelevät kuolettavia tappajia, vähäpukeisia jättiläisiä sekä muita äärettömän avaruuden vaaroja.


Saga on sarjakuvamaailman uusi arvostelu- ja myyntimenestys. Vuonna 2013 sarja voitti tieteiskirjallisuuspalkinto Hugon ja keräsi vuosina 2013 ja 2014 yhteensä kuusi Eisner-palkintoa. TV-sarjoista Lost ja Under the Dome tunnettu Brian K. Vaughan on tämän hetken maineikkaimpia ja omaperäisimpiä sarjakuvakirjoittajia.*



Sagan piirrosjälki on upeaa katsottavaa. Rakastan sitä, miten ilmeet ja tunteet piirtyvät Markon ja Alanan (sekä myös muiden) kasvoille. Kuvituksen maailma on rikas ja kaunis. Nautin sarjakuvan katselusta todella.


Myös juoni puree. Pakomatka, pitkäaikainen taistelu, rakkaus ja niin edelleen. Vaikka varsinainen pakomatka etenee varsin vähän tässä osassa, syvenee suhde päähenkilöihin sitäkin enemmän. Pidin itse kovasti siitä, miten Alanan ja Markon rakkaustarina alkaa vähitellen paljastumaan lukijalle. Ja myös siitä, miten Tahto ja Valhetassu tulevat tutummiksi. Myös muutamat uudet tuttavuudet ovat oikein kiintoisia.


Tässä sarjakuvassa on huumoria aikuiseen makuun. Osa kuvituksesta ei välttämättä sovellu lapsille. Pienen nillityksen antaisin ehkä myös käännökselle. Jotkut kohdat teksteistä särähtivät omaan korvaani hitusen hassuina ja kankeina. Ehkä niin ei sanottaisi todella? Pieni miinus, joka ei kuitenkaan haittaa luku- ja katselunautintoa. Taidan olla koukussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti