perjantai 17. tammikuuta 2020

Briitta Hepo-oja: Suomea lohikäärmeille

Alkuteos: Suomea lohikäärmeille (2019)
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 308
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-34561-9
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: ?
Peukku: q^^


*Jokin on vialla. Vereni haluaa paeta minusta. Ruumiini hajoaa veripisara kerrallaan.


Pinnan alla kytee: tasavaltalaismieliset anarkistit yrittävät murtaa Suomen kuningaskunnan tiukkoja valtarakenteita. Eriarvoisuus rehottaa. Aateliset kylpevät rahassa, kun tavallinen kansa elää kituuttaa. Noituutta harjoitetaan laittomasti.


Kaikki muuttuu, kun Tim saa lohikäärmeen, joka on liian kuriton lemmikiksi. Se karkaa. Karkumatkan seurauksena Tim tutustuu varakkaaseen ritarisukuun kuuluvaan Lynxiin. Nuoret ihastuvat toisiinsa ja alkavat tapailla. Onko köyhän lyseolaispojan ja aatelistytön epäsäätyinen rakkaus edes mahdollista? Miten karmea hinta lupauksen pitämisestä on maksettava?*




Suomea lohikäärmeille on minulle hieman hämmentävä teos. Tapahtumat sijoittuvat vaihtoehtoiseen maailmaan, jossa meidän tuntemamme maailma on osin sama, osin eri. Metrot ja muut toimivat, mutta Suomi on kuningaskunta ja oikeastaan jakautunut kahtia. Pohjoinen puolisko on Botniaa. Tässä maailmassa lohikäärmeet eivät ole poikkeuksia, vaikkakin harvinaisia. Ja koko maa on innoissaan kruununprinsessan häistä.


Tämä vaihtoehtoinen todellisuus vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta. Magiat, ritarisuvut kunniasäännöstöineen jne. Mutta. Suurin osa tästä kirjasta menee lukio-/yliopistoikäisten nuorten highschoolmaiseen teinidraamaan ja parisuhdekuvioihin. Ne kyllä pääsevät yllättämään muutaman kerran. Kun salaisuus salaisuuden perään paljastuu… Kaikkea ei ehkä sittenkään olla kerrottu kaikille. Tämän kuvan saa ainakin lopusta, joka suorastaan huutaa jatkoa. Sitä ilmeisesti odotellessa?


Hyvä tarina, erikoisia henkilöhahmoja, kiinnostava ja samaistuttava maailma. Sujuvasti kirjoitettu. Lisäpisteet ihastuttavan persoonallisen ärsyttävästä pikku loharista <3 Tästä voi mukavasti lähteä tutustumaan nykyfantasiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti