sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Brian K. Vaughan: Saga. Volume 8

Alkuteos: Saga vol. 8 (2017)
Kuvittaja: Fiona Staples
Teksti: Brian K. Vaughan
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 152
Kustantaja: Image Comics
ISBN: 978-1-5343-0349-2
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Saga #8
Peukku: ^^b


*From the multiple Eisner Award-winning team of Fiona Staples and Brian K. Vaughan, Saga is the sweeping tale of one young family fighting to find their place in the worlds. After the traumatic events of the War for Phang, Hazel, her parents, and their surviving companions embark on a life-changing adventure at the westernmost edge of the universe. Plus, two standalone tales reveal the fates of fan-favorite characters The Will and Ghüs.*




Yllättävän kivuttomasti tuntuu siirtyminen tapahtuvan suomennoksesta englantiin. Hahmot ainakin tunnistaa helposti, eikä planeettojen ja kuidenkaan suhteen jää epäselvyyksiä. Varmasti kuvitus auttaa sopeutumaan kielen vaihtumiseen. Myös huumori ja vitsit välittyvät tekstistä hyvin.


Lukiessa tuntuu siltä, että Saga on menossa astetta synkempään suuntaan. Hazelin kasvaessa myös tapahtumien mittasuhteet tuntuvat kasvavan. Myös näytetty väkivalta on lisääntynyt. Toki sarjakuvassa on hyviä ja onnellisiakin hetkiä, mutta… Tämän albumin kiintoisinta antia ovat ehdottomasti Tahdon ja Ghüsin osuudet. On hyvä tietää, mitä näille kahdelle kuuluu ja kuinka he liittyvät tarinaan.


Kiintoisat juonenkäänteet, hieno kuvitus. Rakastettavia hahmoja. Ei väkivallan välttelijöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti