keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Stephen King: Viimeinen vartio

Alkuteos: End of watch (2016)
Kääntäjä: Ilkka Rekiaro
Lukija: Toni Kamula
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Kesto: 14h 28min (1 CD-äänilevy)
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-952-04-0024-8
Muoto: 1 CD-äänilevy (MP3)
Sarjamerkintä: Mersumies-trilogia #3
Peukku: ^^b
Lukulistalta: 1


*Jo lähes kuuden vuoden ajan Mersumies alias Brady Hartsfield on maannut aivovammaosaston huoneessa 217. Joukkomurhan tehneellä miehellä näyttää olevan vintti pysyvästi pimeänä. Samaan aikaan Mersumiehen sinnikkäin vastustaja, monessa liemessä keitetty etsivä Bill Hodges ja hänen yhtiökumppaninsa Holly Gibney äkkäävät omituiselta rikospaikalta Z-kirjaimen ja pienen pelikonsolin. Erikoisen kuvion toistuessa Hodgesin on myönnettävä, että todellisuus on sittenkin tarua ihmeellisempi. Mersumies on palannut. Ja hän on voimakkaampi kuin koskaan.*



King osaa kirjoittaa jännittäviä kirjoja. Viimeinen vartio on mainio esimerkki siitä. Se on jännäri, jossa on jonkin verran mystisiä elementtejä, jotka vähitellen paljastuvat. Vai miltä telekinesia ja mielenvaltaus kuulostavat?


Hodges ja kumppanit ovat vauhdissa tässä trilogian päättävässä jännärissä, jossa leikitään nykyteknologialla ja menneisyyden haamuilla. Mersumies kieroilee minkä ehtii ja käyttää ihmisten herkkyyttä hyväkseen. Kuinka käy näiden kahden miehen, jotka ovat vuosia aiemmin astuneet keskenään sotajalalle? Heidän on aika pistää asiat pakettiin.

Lukija vaihtui kahdesta edellisestä kirjasta, mutta minua se ei haitannut. Kamula lukee hyvin ja häntä on oikein mukava kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti