torstai 16. tammikuuta 2020

Stuart MacBride: Shatter the Bones

Alkuteos: Shatter the Bones (2011)
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 453
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 9780007344246
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: Logan McRae #7
Peukku: ^^b
Hyllynlämmittäjä: 2
Lukulistalta: 6


*No suspects. No clues. No rest for the wicked.


‘You will raise money for the safe return of Alison and Jenny McGregor. If you raise enough money within fourteen days they will be released. If not, Jenny will be killed.’


Alison and Jenny McGregor - Aberdeen’s own mother-daughter singing sensation - are through to the semi-finals of TV smash-hit Britain’s Next Big Star. They’re in all the gossip magazines, they’ve got millions of YouTube hits, everyone loves them.


But their reality-TV dream has turned into a real-life nightmare. The ransom demand appears in all the papers, on the TV, and the internet, telling the nation to dig deep if they want to keep Allison and Jenny alive.


The media want action; the public displays of grief and anger are reaching fever-pitch. Time is running out, but DS Logan McRae and his colleagues have nothing to go on: the kidnapers haven’t left a single piece of forensic evidence. The investigation is going nowhere.


It looks as if the prince of fame just got a lot higher…*



Jälleen on kulunut jokunen tovi sarjan edellisen osan tapahtumista. Mikä on hyvä asia, sillä Loganin elämä on mennyt hieman enemmän mallilleen. Enää hän ei ole aseman pahimman vpään maineessa. Myös yksityiselämän puolella asiat menevät mukavasti. Samanthan asuntovaunu on saanut olla jo pidemmän tovin rauhassa…


Tässä tapauksessa on monia populaarikulttuuri viitteitä, sillä koetetaanhan tässä pelastaa televisioshown tähtiä. Mukaan mahtuu monia tyyppejä aina faneista inhoajiin. Helppoa tapauksen ratkaiseminen ei ole, sillä kaappauksen tehnyt porukka vaikuttaa todella ammattimaiselle. Ja apuun saapunut erikoisosaston mies luulee selvästi olevansa jossain television poliisisarjassa… Myös muut samanaikaiset tapaukset ovat omiaan sotkemaan kuvioita. Etenkin ne, jotka menevät henkilökohtaisuuksiin…


Vauhti kiihtyy ja Graniitti kaupungin väki tulee aina vain rakkaammaksi. Poliisiasemalla tapahtuu myös omia kuvioitaan, jotka saavat hykertelemään tyytyväisyydestä. MacBride kirjoittaa hyvin ja tyylillä. Joskin jälleen paikoitellen joitain sivuja piti tavata useamman kerran. Skotlantilaiset aksentit kun eivät ole vahvuuteni, mutta juuri nämä tyylikikkailut tekevät tekstistä niin rikkaan ja rakkaan.

Kuten koko Logan McRae -sarja, myös Shatter the Bones on joissain paikoin sen verran rajua tekstiä, etten sitä suosittele herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti