tiistai 28. tammikuuta 2020

Juha Vuorinen: Juoppohullun päiväkirja

Alkuteos: Juoppohullun päiväkirja (2001)
Ilmestymisaika: 2010 (ko.painos)
Sivumäärä: 346
Kustantaja: Diktaattori
ISBN: 9789525474091
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Juoppohullun päiväkirja #1
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2020: 3. Kirja, johon suhtaudut ennakkoluuloisesti (3/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 7, 9, 12, 24, 39, 42 ja 45
Lukulistalta: 11

*Tuusulan läskipäisen bukowskin absurdi törkyhuumorin kukkanen paiskoo pikkuporvarilliset avot hevon helvettiin ja iskee nauruhermot kuralle.*



Suhtauduin kirjaan hyvinkin ennakkoluuloisesti kaiken kuulemani perusteella. Odotin kirjaa, jossa on paljon härskiä huumoria. Paljon puhetta juomisesta ja viinan määrästä, sekä suoraan sanottuna panemisesta ynnä muusta. Ja sitähän kirja piti sisällään. Aivan kaikkea tuota ja vielä paljon muuta, jota en olisi osannut odottaa.

Kirjan huumori puree varmasti tietyn tyyppisiin ihmisiin. Itse taidan olla liian “sievistelevä” ja tylsä nauttiakseni moisesta. Huumori ei iskenyt ja muutamaan kertaan lukeminen jopa hieman ällötti. Teksti on sujuvaa ja nopealukuista ja henkilöhahmot sinällään ihan mielenkiintoisia. Mutta heidän juttunsa ja tekemisensä… Ei. Ei ollenkaan minun juttuni.

Tässä tapauksessa en päässyt ennakkoluuloistani. Mutta onpahan tähänkin kulttiteokseen nyt tutustuttu ja tiedän, että loput sarjan kirjat voivat mainiosti jäädä omalla kohdalla hyllyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti