tiistai 3. toukokuuta 2022

Filipe Melo: Ballad for Sophie

 

Alkuteos: Balada para Sophie (2021)

Kääntäjä: Gabriela Soares

Kuvittaja: Juan Cavia

Teksti: Filipe Melo

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 305

Kustantaja: Top Shelf Production

ISBN: 9781603094986

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b

*When a young journalist prompts a reclusive musical superstar to finally break his silence, he pours out an astonishing saga of rivalry and regret, strarring child prodigies and bitter old men, beautiful dancers and demonic managers, Nazi commandants, compassionate nuns, and lifesaving animals.

Ballad for Sophie is a sweeping tale that spans the twentieth century, packed with all the drama of a rock & roll biopic and more twists than a night at the opera. Filipe Melo and Juan Cavia have composed a stunning graphic symphony exploring a lifetime of ambition, betrayal, compassion, anguish, long-buried secrets, and flying pianos.*





Tämä tarina on jaettu muutamaan osaan. Yhdessä niistä eläköitynyt ja erakoitunut pianistimestari kertoo omaa tarinaansa, joka oikeastaan ei ole hänen tarinansa. Seuraavissa seurataan hänen elämäänsä ja tarinaansa liittyviä henkilöitä: kissaa, nuorta naista, taloudenhoitajaa… Yhdessä näistä tarinoista muodostuu kokonaisuus, joka on suurempi kuin mitä aluksi olisi voinut kuvitella.

Tämä on tarina musiikista, rakkaudesta ja rakkaudesta musiikkiin. Se siivittyy hienosti halki vuosien ja Eurooppaa muuttaneiden tapahtumien.

Kuvitus on omalla tavallaan aika valloittava. Siinä on jotain “vanhaa”, mutta siitä huolimatta raikasta. Värit on myös hoidettu taiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti