torstai 26. toukokuuta 2022

Steve Skroce: Post Americana

 

Alkuteos: Post Americana (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 144

Kustantaja: Image Comics

ISBN: 9781534319066

Muoto: Nid.

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Post Americana -sarjakuvalehden numeroissa #1-7

*The Cheyenne Mountain installation, also known as the Bubble, is the most sophicticated superbunker in the world, built to ensure the survival of the American government’s executive branch, as well as America’s most important citizens, should the unthinkable happen. When the world ended, the executive branch didn’t reach the sanctuary, but the elite citizenry did.

Eighty years later, one of them has named himself the new president of the United States. His plan? Subjugate the survivors of the American Wasteland using the same bunker resources meant to rebuild it. The only thing standing in his way is a deadly Wasteland girl hellbent on revenge!

From MAESTROS creator, WE STAND ON GUARD co-creator, and The Matrix storyboard artist Steve Skroce, with colors by Eisner Award winner Dave Stewart.

Collects POST AMERICANA #1-7.*



Tämä tarina selviää jokseenkin takaperoisesti. Kaikki nimittäin alkaa varsin räjähdysherkästi ja verisesti, eli suoraan keskeltä toimintaa. Vasta vähitellen alkaa selviämään mitä ja miksi on mennyt pieleen… Ja se on aikalailla kaikki. Amerikka on muuttunut “ei kenenkään maaksi”, jossa ihmiset taistelevat selviytyäkseen ja ovat jopa valmiita syömään toisiaan. Toisaalta taas tekniikka on ainakin joissain paikoissa ihan omaa luokkaansa. Parempiosaiset ihmiset ja ne “slummeihin” jääneet ovat napit vastakkain kun uutta halutaan rakentaa.

Pääosissa ovat Caroline ja Mike. Toinen on sodan ja kurjuuden kokenut taistelija, toinen taas kuplassa elänyt kapinallinen. Yhdessä he koettavat saada alulle toimia, joiden avulla presidentti saataisiin kaatumaan ja hyvä jaettua koko kansalle.

Tapahtumat on kerrottu ehkä hieman epäselvästi ja niitä on aika paljon. Tilanteet muuttuvat nopeasti eikä kaikkiin henkilöhahmoihin ehdi tutustumaan edes pintapuolisesti. Pari “tunteikasta” juttua tuntuu jonkin verran väkisin mukaan lisätyiltä.

Kokonaisuus on aika perinteistä dystopiaa muutamilla omilla erikoisuuksillaan. Pakko sanoa, että toivottavasti moinen tulevaisuus ei ole odottamassa nurkan takana. Kuvitus on ihan toimivaa jälkeä. Väkivaltainen ja verinen, joten ei herkille. Eniten itseäni häiritsivät ihmisten ilmeet, sillä monin paikoin ne ovat hyvin vihamieliset ja kylmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti