torstai 26. toukokuuta 2022

Frédéric Brrémaud: Cats! : Purrfect strangers

 

Alkuteos: Chats! (?)

Kääntäjä: Annie Gullion

Kuvittaja: Paola Antista

Teksti: Frédéric Brrémaud

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 143

Kustantaja: Dark Horse Books

ISBN: 9781506726137

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Cats! #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin ranskankielisen sarjakuvan Chats! Osissa 1-3

*Best friends Manon, Erika, and Camille see adventure every day, but when all three adopt kittens, everything changes – for better or for worse! One cat’s mischief gets him into trouble when he decides to play chase with the wrong prey. Later, the trio surprise the girls with their new skill – mimicking scary movies! And just when Manon decides to wind down for a calm and relaxing night, her feline declares play time! With these stories and more, you’ll grow up with these quirky cats and share in all the excitement, fun, and funny that comes with raising a cat.

From author Frédéric Brrémaud (Love, Little Tails) and artist Paola Antista (Disney Frozen, Sorceline), it’s a humorous all-ages collection about owners and their cats… Or should we say, owners and their humans?!*



Herttainen ja suloinen sarjakuva kissanomistajan “arjesta”. Tosin se arki ei ole ihan sitä perinteistä ja normaalia, sillä tässä arjessa kissa kulkee mukana ihan kaikkialle – ravintolaan, museoon ja pyöräretkille. Eli tarjolla on monia sellaisia tilanteita, joita ei normaalistu tule vastaan. Siitä huolimatta on moniin tapauksiin saatu hyvin linkitettyä kissanomistajan arjen ihanuutta.

Sarjakuvan päähenkilöinä on kolme kaverusta kissoineen. Vähän pohdin sitä, että miksi yhden heistä on oltava allerginen ja ensin hillitön koira-fani. Nämä tytöt ja heidän kissansa ovat erilaisia ja persoonallisia, joten erinäisiä kommelluksia on luvassa.

Kuvitus on söpöä ja värikästä. Myös päähenkilöihin ja heidän ulkonäköönsä on saatu kivasti erilaisuutta. Olkoonkin, että tärkein henkilö, Manon, onkin melkoinen missi-tapaus ja tarjoaa varsin epärealistista naiskuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti