maanantai 23. toukokuuta 2022

Juan Díaz Canales: Kun kaikki sortuu

 

Alkuteos: Blacksad 6 - Alors, tout tombe - premiere partie (2021)

Kääntäjä: Kirsi Kinnunen

Kuvittaja: Juanjo Guarnido

Teksti: Juan Díaz Canales

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 57

Kustantaja: Story House Egmont

ISBN: 9789523344570

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Blacksad #6

Peukku: ^^b

*”Kaupunki on yhteisöllisyyden riemuvoitto. Miljoonien ihmisten organisaatio, palveluja kaikille. Mekanismi toimii kuin rasvattu, jos kohta sekin voi mennä epäkuntoon. Vialliset osat heitetään romukoppaan. Korvaamatonta ei ole mikään. Eikä kukaan.”*








Siitä on vuosia kun olen lukenut aikaisemmat Blacksad-sarjakuvat. Niiden taika ei ole kadonnut minnekään tästä uusimmasta suomennoksesta. Joskin pienissä paikoissa huomasin sen, etten itse ihan muistanut kaikkea. Ehkä pitänee palata näihin uudestaan.

Maailma on luotu hyvin. Ihmistetyt eläimet ja näiden välinen “lajien” skisma toimii edelleen. Samoin sarjakuvan noir-tunnelma. Hahmot ovat kiinnostavia ja persoonallisia ja heistä on kiinnostava koettaa arvailla asioita sen perusteella mikä heidän eläinhahmonsa on.

Tarina toimii jälleen kerran erinomaisesti. Se on jännittävä, kehittyy sopivan hitaasti ja pitää sisällään yllättäviä käänteitä. Tällä kertaa kyseessä on sen verran pitkä tarina, että se on jaettu kahteen albumiin. Tämä ensimmäinen osa pitää sisällään niin journalismia, salamurhayrityksiä kuin roppakaupalla politiikkaakin. Eikä aina aivan puhtain jauhoin…

Kuvitus on hienoa jälkeä. Värit ovat paikoitellen upeita ja värikkäitä, väliin sopivan tummia. Ne luovat hienon tunnelman. Maisema on elävä ja kiinnostava. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti