sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Tuomas Niskakangas: Roihu


Alkuteos: Roihu (2021)

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 17h 25min

ISBN: 9789511388609

Muoto: e-äänikirja (Storytel)

Peukku: q^^



*Tiukkatahtinen esikoistrilleri huomispäivän Suomesta nostaa sykkeen ja salpaa hengityksen.


Syvä talouskriisi repii Suomen kansaa kahtia. Suurmielenosoituksen alla nuori nainen sytyttää itsensä tulee. Jälkeensä hän jättää salaisuuden, joka voisi kaataa maan hallituksen.


Nuori pääministeri Leo Koski herää tosielämän painajaiseen. Hän on joutunut keskelle valtapeliä, jossa panoksena on paljon enemmän kuin hänen oma henkensä. Koskella on vain vuorokausi aikaa selvittää juoni, joka uhkaa tuhansien ihmisten henkeä ja koko Suomen tulevaisuutta.


Maailmanluokan trillerin taidokkaasti punottu juoni yllättää lukijansa yhä uudelleen.*



Todella tiivistunnelmainen jännäri, jossa tuntuu tapahtuvan miljoona asiaa aivan samanaikaisesti. Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja monia yllätyksiä on luvassa. Kokonaisuus on yllättävä ja jännittävä, mutta minulle siinä oli jotain liikaa. Nimittäin politiikkaa. Tapahtumat sijoittuvat vaihtoehtoiseen aikaan, sillä kaikki henkilöt ovat keksittyjä. Taustalla on kuitenkin Suomi, joka voisi olla. Tällä kentällä oikeisto ja vasemmisto käyvät nyt taistoa, joka on pohjana tämän kirjan tapahtumille. Ja se ei oikein jaksanut minuun napata.


Sinällään toimiva trilleri. Jos jaksaa kiinnostua politiikkaan taustavaikuttajana. Itse annan pientä miinusta henkilöhahmoista ja heidän yksipuolisuudestaan. Heihin ei myöskään pääse oikein kunnolla tutustumaan. He jäävät "pintatutuiksi". Sitten kirjassa käytetään aivan liikaa "yllättävä kohtaaminen" -tilannetta. Monesti kirjan henkilöt ovat kohtaamisissa tyyliin "sinä?!". Kuitenkaan (lähes) koskaan ei paljasteta kuka on kyseessä. Joissain paikoissa tämä toimii, mutta tässä sitä on ihan liikaa. Alkaa hermostumaan. Minua myös henkilökohtaisesti hiertää se, että henkilöhahmoista käytetään aikalailla koko ajan koko nimiä. Heikki Heikura sitä ja Enni Naali tätä.


Esikoiskirjaksi ihan vaikuttava suoritus. Pienellä hiomisella olisi minusta vielä parempi. Stemppiä jatkoon!


Pitkäsen hyvä lukusuoritus pelasti minun kohdallani tästä paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti