torstai 21. maaliskuuta 2019

Ninni Schulman: Poika joka ei itke

Alkuteos: Pojken som slutade gråta (2012)
Kääntäjä: Terhi Vartia
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 383
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-9802-2
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Hagfors #2
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2019: 45. Kirjan nimessä on kieltosana (29/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 18 ja 45
Lukulistalta: 12

*Kun menneisyyden painolasti käy kohtalokkaaksi.

Suositun dekkarisarjan toisessa osassa Magdalena Hanssnin elämä Hagforsissa sujuu päällisin puolin hienosti. Uusi alku ei silti ole ongelmaton: rakkaudessa on ryppyjä eikä poika Nils ole löytänyt kavereita. Ehkä muutto vanhaan kotikaupunkiin olikin vikatikki. Kun tuhopolttaja alkaa kesäkuumalla piinata seutua, paikallislehden toimittajana puurtava Magdalena seuraa tapahtumia pelottavan läheltä. Omakotitalo toisensa jälkeen palaa maan tasalle paljastaen samalla uhrien synkät salaisuudet ja vanhat kaunat. Kenen talo on seuraavaksi ilmiliekeissä ja miksi ihmeessä?

Suurmenestys Ruotsista kertoo värisyttävän tunnistettavasti pikkukaupungin arjesta, kimuranteista ihmissuhteista ja pinnan alle kätketyistä salaisuuksista.*


Minulla oli pieniä vaikeuksia päästä käyntiin tämän kirjan kanssa. Teksti vaikutti kovin rikkonaiselta ja tapahtumissa hypittiin usean henkilön välillä. Sitten jokin klikkasi. Lopun kirjan ahmin yhdeltä istumalta.

Näissä pienissä osissa on kirjan viehätys. Vaikka taustalla selvitellään isoa ja kaameaa rikosta, kirjassa annetaan aikaa pienille asioille. Pikkukaupunkin väki saa poliisin ja Magdalenan ohella oman osansa näyttämöstä. He tekevät tarinasta ja tapahtumista elävän. Lukija tuntee pääsevänsä osaksi kaupungin elämää.

Tärkeät henkilöt paljastavat itsestään vähä vähältä asioita. En tiedä miten paljon heidän elämäänsä on sarjan ensimmäisessä osassa syvennytty, joten nyt minulle lukijanan jäi hieman toispuoleinen olo. Sen verran kuitenkin koukutuin, että ensimmäinen osa ja tulossa oleva kolmas osa menivät heti varaukseen. Pakko päästä kartalle ja pysyä mukana!

Hieno tarina, mukaansa tempaava tyyli kirjoittaa ja kiinnostavia hahmoja ja ihmissuhteita. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen jännäri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti