sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Tuomas Myllylä: Pakanat - Yhden jumalan kaupunki

Alkuteos: Pakanat: Yhden jumalan kaupunki (2018)
Kuvittaja: Tuomas Myllylä
Teksti: Tuomas Myllylä
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 64 (numeroimaton)
Kustantaja: Zum Teufel
ISBN: 978-952-5754-75-9
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Pakanat, ensimmäinen puolisko
Peukku: ^^b
Huom: väritys Sari Sariola
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 5, 18, 27 ja 35

*Vuosien sotimisen jälkeen Joutsi Halikko on saanut tarpeekseen. Bysantin keisarin palveluksessa hankitun omaisuuden pitäisi riittää hänen talonsa väelle rauhanomaisen elämän takuiksi, mutta jumalilla on muita suunnitelmia väsyneen soturin varalle.

Halikon suvun miehenä Joutsin hartioita painaa perheensä synkkä ja verinen menneisyys, jolta ei pääse turvaan edes suurkaupungin ihmisvilinään. Kun sisällissota syöksee maailman kaupungin kaaokseen, Alli, Joutsan sotaisa sisko, saapuu kaupunkiin kuolema ja verikosto kintereillään. Vastentahtoisen varjagin on rakkaitaan suojellakseen tartuttava vielä kerran kirveeseen.

Yhden jumalan kaupunki on kaksiosaisen Pakanat-seikkailun ensimmäinen puolisko.*
Ihastuin kovasti kun löysin varsin tuoreen Pakanat-seikkailun. Tällä kertaa ollaa kuitenkin mailla vierailla ja uuden sukupolven keskellä. Tosin, eipä Halikon nuorempi polvi näytä kovin kauaksi pudonneen ainakaan mitä sotimiseen ja "ystävien" hankkimiseen tulee...

Voimakas tarina ja vahva kuvitus, tällä kertaa tosin väreissä. Värit sopivat tarinaan yllättävän hyvin, onhan tapahtumien maailmakin värikkäämpi kuin aikaisempien tarinoinen kaukainen pohjola. Etelään, idänmaalle värit sopivat hyvin ja kuvitus herää aivan toisella tavalla eloon. Upeaa katsottavaa.

Sen verran voimakas kuvitus ja tarina on jälleen kyseessä, ettei tämä sarjakuva sovellu herkimmille lukijoille. Muille voin vain lämpimästi suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti