keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

C. J. Sansom: Luostarin varjot

Alkuteos: Dissolution (2003)
Kääntäjä: Katariina Kaila
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 459
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-26139-1
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Shardlake #1
Peukku: q^^
Hyllynlämmittäjä: 29


*”Matthew, tarvitsen tehtävään älykkään miehen”
“Tietääkö kuningas?”
“Jos kerron hänelle, seuraa räjähdys. Hän luultavasti lähettäisi paikalle sotilaita ja antaisi hirttää apotin kirkontorniin. Etsikää syyllinen nopeasti mutta ennen kaikkea hiljaisesti.”


Umberto Econ Ruusun nimi sai haastajan! Menestyssarjan avauksessa veitsenterävä lakimies Matthew Shardlake ratkoo suljetun luostarin outoja tapahtumia 1500-luvun Britanniassa.*




Kiinnostava teos, jossa sotketaan hyvin faktaa ja fiktiota. Lukiessa saa hyvän kuvan 1500-luvun elämästä. Tunnelma on hyvä ja maailmaan on helppo uppoutua. Henkilöhahmot tulevat tuntuiksi ja heitä on monta. Tosin, ilmeisesti vain muutamat tulevat jatkamaan sarjan seuraaviin osiin. Mutta se ei haittaa, sillä heistä tärkein - Matthew Shardlake itse - kiinnostaa sivu sivulta enemmän. Hän on erikoinen tapaus, joka ei heti aukea.


Tutkimukset kirjassa etenevät hitaasti. Asioille annetaan aikaa kehittyä. Itse pidin Econ Ruusun nimestä enemmän, mutta ymmärrän täysin miksi tätä kirjaa on verrattu siihen. Ja juuri sen tyylisen kirjallisuuden ystäville Shardlake-sarja lieneekin suunnattu.


Historiaa ja rikoksia. Ei ollenkaan huono yhdistelmä. Täytynee varmaan jossain välissä palata tämän sarjan pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti