perjantai 31. heinäkuuta 2020

Garth Ennis: The Warehouse

Alkuteos: A walk through hell. Volume 1, The Warehouse (2018)
Kuvittaja: Goran Sudžuka
Teksti: Garth Ennis
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 120
Kustantaja: AfterShock Comics
ISBN: 9781935002451
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: A walk through hell #1
Peukku: q^^
Huom: julkaistu alun perin A walk through hell -sarjakuvalehden numeroissa #1-5


*So these two BI agents walk into a warehouse…


Special Agents Shaw and McGregor handle the routine cases nowadays, which is just the way Shaw likes it. She’s pushing 40, a borderline burnout, the ghastly memories of her last investigation still clinging like shadows. McGregor is younger, more dedicated, hanging on to some measure of idealism whatever the world might throw at him.


When two fellow agents go missing inside a Long Beach warehouse, Shaw and McGregor are sent to investigate. But what they find waiting is far from routine, as the local police have already discovered to their cost. Before the night is out, our heroes will encounter terror beyond their most appalling nightmares - in a place where day may never come at all.


Written by Garth Ennis (Preacheer, The Boys, Crossed) and drawn by Goran SudZuka (Y: The Last Man, Hellblazer), Volume One collects the whole terrifying first arc: issues #1-5.*




Aloitetaan poikkeuksellisesti kuvituksesta. Se on vaikuttavaa katsottavaa. Realistinen. Niiltä osin kuin pystyy. Maisemat ovat hienot, ihmiset tunnistettavat. Ja ne osat juonesta, mitkä eivät ole realistisia on toteutettu hyvin. Väritys toimii myös. Se on synkkä ja jotenkin puhutteleva. Sarjakuva on hienoa katseltavaa.


Mutta. Tarina. Siihen ei ole alkuun helppo päästä sisään. Minulla ainakin kesti hetki tajuta aikalinjojen vaihtelu. Ok, se on melko helppo tajuta kun huomaa että välillä McGregorilla on parta ja välillä ei, mutta silti. Shaw nimittäin näyttää koko ajan täysin samalta. Hänestä ei huomaa eroa. Eikä monesta muustakaan. Sitten kun ajan vaihtumisesta selviää ja sen tajuaa, alkaa itse tarinakin luistamaan.


Agentit omine menneisyyksineen ja salaisuuksineen jotka ehkä ovat johtaneet heidät tähän outoon varastorakennukseen. Varastoon, jossa tuntuu tapahtuvan melkoisen outoja asioita… Sellaisia asioita, jotka laittavat mielen koetukselle. Varjoissa piilee salaisuuksia, jotka odottavat vain pääsevänsä esiin ja syövänsä kaiken tieltään.


Melkoinen avaus. Kiintoisa ja yllättävä. Vaatii kuitenkin ehkä hieman totuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti