perjantai 17. heinäkuuta 2020

Stuart MacBride: A Dark So Deadly

Alkuteos: A Dark So Deadly (2017)
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 609
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 9780007494712
Muoto: e-kirja (Kindle)
Peukku: ^^b
Lukulistalta: 75


*A detective no one believes in. A killer with nothing to lose…


A gripping standalone thriller from the Sunday Times No. 1 bestselling author of the Logan McRae series.


Beware of the dark…


Welcome to the Misfit Mob - where Police Scotland dumps the officers it can’t get rid of, but wants to. Officers like DC Callum MacGregor, lumbered with all the boring go-nowhere cases. So when an ancient mummy is found at the Oldcastle tip, it’s his job to track down its owner.


But then Callum uncovers links between his mummified corpse and three missing young men, and life starts to get a lot more interesting.


No one expects the Misfit Mob to solve anything, but right now they’re all that stands between a killer’s victims and a slow lingering death. Can they prove everyone wrong before someone else dies?*




Callumilla ei mene hyvin. Hän on ryhmänsä silmätikkuna, sillä hän sotki rikospaikan. Ja hänen sanotaan ottaneen lahjuksia. Tämä on paljon, sillä Callumin koko työporukka koostuu eräänlaisista “hylkiöistä”, poliiseista, jotka ovat mokanneet jotenkin. Niin myös tiimin uusi jäsen, tulinen Franklin. Koko porukka työllistyy kovasti, kun muumioita alkaa ilmestyä esiin urakalla. Lisäksi Callumin oma menneisyys ja nykyisyys joutuvat melkoisten sotkujen alle…


Monta päällekkäistä tapausta pitävät sekä poliisit, että lukijan kiireisenä. Etenkin kun Callumin elämän ihmissuhdesoppa ladotaan vielä mukaan kuvioon. Sekään ei nimittäin ole sieltä selvimmästä päästä… Tapahtumia siis piisaa. Kerronnassa se toimii hyvin, vaikka välistä hypitäänkin muistoissa, menneisyydessä ja vaihdellaan seurattavaa henkilöä. Lukija pääsee nimittäin myös murhaajan matkaan. Kuten myös uhrien. Näin ollen loppuratkaisua ei ole mitenkään helppoa arvata.

Mielenkiintoinen, jännittävä. Jonkin verran erilainen kuin Logan McRae -romaanit, mutta ainakin lähes yhtä viihdyttävä. Pidin, mutta ei ole Loganin voittanutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti