maanantai 27. heinäkuuta 2020

J. K. Rowling: Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Alkuteos: Harry Potter and the Chamber of Secrets (1998)
Kääntäjä: Jaana Kapari
Lukija: Vesa Vierikko
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Kesto: 11h 26 min (1 CD-äänilevy)
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-952-04-0697-4
Muoto: äänikirja, 1 CD-äänilevy (MP3)
Sarjamerkintä: Harry Potter #2
Peukku: ^^b


*”On punottu juoni, Harry Potter. Juoni, joka aiheuttaa kamaluuksia tänä vuonna Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa”, kuiskasi Dobby, joka oli yhtäkkiä alkanut vapista kauttaaltaan. “Dobby on tiennyt siitä monta kuukautta. Harry Potter ei saa mennä vaaraan. Hän on liian tärkeä, on!”*




Yksi asia ei ole muuttunut vuosien varrella. En edelleenkään oikein pidä Dobbystä, mutta ehkä nyt ymmärrän tuota kotitonttua hieman paremmin… Ehkä.


Salaisuuksien kammio on vauhdikas ja innostava. Se leikkii ystävyydellä ja ennakkoluuloilla. Sekä maineella ja sen tavoittelulla. Kannattaako olla suosittu? Millaisen hinnan on valmis maksamaan suosiosta? Entäpä ennakkoluulot ja pelot ylipäätään? Miten ne voivat vaikuttaa elämään? Vakavia kysymyksiä jännittävien tapahtumien lomassa. Mutta ei liian osoittelevasti tai liian syvällisesti. Huomaa, että sankarit ovat vielä nuoria ja keskittyvät enemmän elämään hetkessä kuin ajattelemaan aina aivan loppuun asti. Aikuinen ehkä huomaa jälleen heidän logiikassaan puutteita, mutta lapsiin päätökset varmasti menevät täydestä.


Hyvä ja nappaava juoni. Kiintoisia henkilöhahmoja joita rakastaa ja vihata. Maailma johon on helppo sulautua. Sekä sujuva teksti. En edelleenkään ihmettele, että sarja jatkaa suosiossa.


Vierikon lukusuoritus on vakuuttavaa ja varmaa työtä. Miellyttävää kuunneltavaa. Edelleen levymuodossa yksi luku vastaa yhtä ääniraitaa, eli ne ovat todella pitkiä. Ei siis välttämättä kovin lyhykäiseen kuunteluhetkeen sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti