tiistai 24. marraskuuta 2020

Elina Backman: Kun kuningas kuolee

Alkuteos: Kun kuningas kuolee (2020)
Lukija: Sanna Majuri
Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)
Kesto: 17h
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511367420
Muoto: e-äänikirja (BookBeat)
Sarjamerkintä: Saana Havas & Jan Leino #1 
Peukku: q^^
Huom: kyseessä on dekkarisarjan avaus, nimi ei vielä tiedossa

*Selvittämätön teinitytön kuolema 30 vuoden takaa vie toimittajan rakkauden ja vaietun julmuuden jäljille. Dekkarisarjan avaus on kuin kirpeä karkki.

Saana on saanut potkut, mutta hän olikin jo palamassa loppuun klikkijournalistina. Kesä tädin luona Hartolassa kuulostaa ihanalta mahdollisuudelta ottaa rennosti ja palautua. Kun Saana alkaa kaivella 30 vuotta aiemmin kuolleen teinitytön tapausta, pikkukaupungin rauha järkkyy.

Suomenlinnan Kuninkaanportista löytyy polttomerkitty ruumis, ja rikosylikomisario Jan Leino tiimeineen hälytetään paikalle. Janin elämä on taitekohdassa, mutta työnsä hän osaa. Tutkimus kuitenkin polkee paikallaan, ja Jan pelkää, että Suomenlinnan murha on vasta alkua.*



Kun kuningas kuolee on lupaava dekkarisarjan avaus. Siinä eletään Hartolassa kahdella eri aikakaudella. Toisessa seikkaillaan nykyaikana ja seurataan Saanan ja Janin tutkimuksia sekä yhdessä että erikseen. Toisessa taas eletään menneessä, kesässä josta kaikki oikeastaan alkoi… Vaihdot näiden kahden ajan välillä sujuvat hyvin ja kiinnostavissa merkeissä. Lukijalle/kuuntelijalle asiat paljastuvat vähitellen, joten jännitys pysyy yllä.

Juoni on kiinnostava ja se toimii. Tapahtumat ovat uskottavia ja henkilöiden elämä alkaa kiinnostamaan enemmän ja enemmän mitä pidemmälle kirja etenee. Henkilöhahmoihin alkaa vähitellen syntymään side. Eivätkä henkilöhahmot ole siltä tylsimmästä päästä. Heissä on jotain mukavan raikasta.

Toimiva ja näppärä aloitus. Mukava uusi lisä kotimaiseen jännityskirjallisuuteen. Kiva, kun kaikki ei aina tapahdu pelkästään Helsingissä.

1 kommentti: