lauantai 7. marraskuuta 2020

Hugh Howey: Siirros

Alkuteos: Shift (2012)
Kääntäjä: Einari Aaltonen
Lukija: Arttu Kurttila
Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)
Kesto: 19h 44min
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511355519
Muoto: e-äänikirja (BookBeat)
Sarjamerkintä: Siilon saaga #2
Peukku: ^^b
Lukulistalta: 112

*Päätä huimaava scifitrilleri Siilon maailman alkuvaiheista ja maanpäällisen elämän tuhosta.

Nuori kongressiedustaja Donald Keene saa tehtäväkseen valvoa jättimäistä maanalaista rakennushanketta, ja vähitellen rakennuksen todellinen tehtävä alkaa selvitä hänelle. Keene aikoo paljastaa siilon salaisuuden, jota Yhdysvaltain hallitus tarkoin varjelee, mutta joutuu maksamaan aikeistaan kalliin hinnan. Siirros on Siilon saagan toinen kirja.*



Huh huh millainen kirja. Millainen tarina. Minut se nappasi otteeseensa ehkä jopa vielä tehokkaammin kuin mitä Siilon tarina. Sillä tällä kertaa mennään menneisyyteen, saadaan selville vähän siitä, mitä aikoinaan tapahtui ja miksi ihmiset elävät siiloissa.

Tarinaa seurataan Donaldin kautta menneessä. Useammassakin eri ajassa. Donald elää, tai siis on hereillä useampanakin eri aikana. Jokainen herätys on erilainen ja aina hän oppii jotain uutta. Vähitellen hänelle alkaa paljastua totuus, joka on aivan toisenlainen kuin mitä hän on voinut ikinä kuvitella.

Osa tarinasta kerrotaan myös Jimin, tai siis Solon kautta. On upeaa päästä kuulemaan/lukemaan, mitä hänen siilossaan aikoinaan tapahtui ja miten nuorukainen elää elämäänsä seuranaan vain Varjo…

Jännittävä ja pelottava kirja. Välillä olin itse vain “ei, ei ne oikeasti ole voineet tehdä noin tai tehdä niin nyt”. Mutta voi, kyllä he niin vain tekivät ja tekevät.

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti