perjantai 6. marraskuuta 2020

Siri Kolu: IP : Ihmisen puolella

Alkuteos: Ihmisen puolella (2014)
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 167
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511285090
Muoto: e-kirja (BookBeat)
Peukku: q^^
Huom: jatkoa PI : Pelko ihmisessä -kirjalle
Lukulistalta: 111

*Mitä tapahtuu, kun oikeuksiaan vaativa vähemmistö nousee kapinaan? Pitääkö oikeutta saadakseen edetä pelosta raivoon?

P-influenssaan sairastunut Pilvi lähtee keräämään tietoa, jolla voisi ratkaista perheekseen kokemansa luolayhteisön ja muiden PI-Luolien tulevaisuuden. Tiedustelumatkoilta kertyneet strategiset tiedot sysäävät liikkeelle tapahtumavyöryn: Luolat suunnittelevat kansannousun, ja Pilvi joutuu tekemään kipeitä moraalisia valintoja.

Kun Pilvi näkee kaupungilla Largon, maailma hajoaa. Hänen rakastamansa mies ei lainkaan näytä siltä, että kuuluisi P-ihmisiin. Pitääkö Pilvin suostua sisällissotaan tietämättä, ovatko he edes samassa rintamassa? Rakastavaisten välienselvittely on väistämätön.*



Ihmisen puolella jatkaa siitä, mihin Pelko ihmisessä päättyi. Pilvi on poissa Luolasta ja hänellä on tehtävä. Hänen tulee seurata vinkkejä ja ottaa selvää asioista. Kumman mutkattomasti tämä hänen retkensä varsin vähäisillä vihjeillä onnistuu… Selvitettävää tytöllä on paljon, sillä hänen kuuluu “vakoilla” pihmisten hyväksi ja katsastaa, miten tavalliset ihmiset suhtautuvat heihin. Raportointi hoituu näppärästi vakoojamaisin kontaktein ja tavoin.

Kirjan kerronta poukkoilee edellisen osan tavoin useamman kertojan välillä. Yksi on tietysti Pilvi itse, toinen Petri (Pilvin veli) ja kolmas Mimosa, Pilvin entinen ystävä. Pilvin kirjoitukset ovat edelleen lähes runollisia ja tarkkoja. Petri höpöttää välillä melkoisia juttuja ja sekoilee omissa jäljestyskuvioissaan. Sekä tietenkin tyttöystävän ja pihmisten oikeuksia ajavien tavallisten ihmisten kanssa. Mimosan merkinnät ovat muistioita ja muistuttavat sekoamassa olevan nuoren naisen hätäisiä kyhäelmiä.

Vauhdikkaasti etenevä tarina. Nopeasti muuttuvat tilanteet ja pihmisten erilaisuuden kuvailu tuovat kirjaan vauhtia, joka varmasti puree nuorempiin lukijoihin. Itselleni Pilvin ja Largon “suuri ja määrätty rakkaus” alkoi olemaan hieman liikaa… Näin korona-aikana tämä kirjapari on yllättävänkin ajankohtainen. Jopa vähäsen pelottavallakin tavalla.

Tutustumisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti