sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Rainbow Rowell: Viimeinen ilta : pumpkinheads

 

Alkuteos: Pumpkinheads (2019)

Kääntäjä: Taina Wallin

Kuvittaja: Faith Erin Hicks

Teksti: Rainbow Rowell

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 209

Kustantaja: Karisto

ISBN: 9789511372288

Muoto: Nid.

Peukku: q^^

*Joka syksy koko lukioajan Deja ja Josie ovat tehneet yhdessä töitä maailman mahtavimmalla kurpitsafarmilla. He jättävät hyvästit joka halloweenina ja kohtaavat jälleen syyskuun koettaessa. Tämä halloween on kuitenkin erilainen. He ovat molemmat valmistumassa, ja edessä on viimeinen työrupeama. Viimeinen työvuoro, viimeiset hyvästit.

Josie on surkeuden perikuva, mutta Dejalla on muita suunnitelmia. Entä jos synkistelyn ja normimeiningin (eli maissimuhennoksen hämmentämisen) sijaan he tekisivätkin jotakin muuta, jotakin unohtumatonta? Näkisivät muutakin kuin saman vanhan muhennosmajan! Maistelisivat kaikkia farmin herkkuja! Ehkä Josie saisi jopa juteltua sille söpölle tytölle, jonka perään hän on haikaillut kolme vuotta…

Entä jos heidän viimeinen työvuoronsa olisikin kaikkien aikojen seikkailu?

Rakastettu YA-kirjailija Rainbow Rowell ja Eisner-palkittu kuvittaja Faith Erin Hicks ovat yhdistäneet voimansa ja luoneet lempeän ja riemukkaan tarinan kahdesta vastustamattomasta nuoresta ja yhdestä unohtumattomasta illasta.*



Deja todella koettaa tehdä kaikkensa, jotta Josie pääsisi puhumaan unelmiensa tytölle. Hän jopa houkuttelee pojan lintsaamaan töistä! Näin kaksikko pääseekin varsin vauhdikkaaseen iltaan, johon liittyy niin tytön jäljittämistä, näpisteleviä pikkupoikia kuin karkuteille lähtenyt vuohikin. Ja tietysti paljon muistelua hyvistä asioista ja ystävyydestä.

Astu mukaan selvittämään miten käy Josien ja Dejan tänä heidän viimeisenä iltanaan kurpitsamaalla.

Mukava tarina, joskin ehkä joissain kohdin hieman ennalta-arvattava. Suomennos töksähtelee joissain paikoissa ja on hieman kankea. Mutta kun siitä pääsee yli, alkaa kaksikon kommelluksista nauttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti