keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Mike Mignola & Christophe Golden: The Rat Catcher and the Sunken Dead

 

Alkuteos: Joe Golem: occult detective, Volume 1. The rat catcher and the sunken dead (2016)

Kuvittaja: Patric Reynolds

Teksti: Mike Mignola & Christopher Golden

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Sivumäärä: 144

Kustantaja: Dark Horse Books

ISBN: 9781616559649

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Joe Golem #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Joe Golem : occult detective -sarjakuvalehden numeroissa #1-5


*Forty years after disaster left Lower Manhattan submerged in thirty feet of water, the Drowning City has taken a turn for the weird, and Joe Golem is there to investigate. A mysterious and terrifying creature has been snatching children and pulling them into the depths of the canals, and those that drowned in the floods are coming back to the surface - alive.*




Albumi pitää sisällään kaksi tarinaa tämän etsivän seikkailuista. Ensimmäisessä Joe selvittelee kadonneiden lasten tapausta ja toisessa taas hän kohtaa ongelmia erään perheensä menettäneen miehen taholta. Kumpaakin tapausta verhoaa oma mystiikkinsa ja magia on vahvasti läsnä tarinoissa. Apuja Joe saa oppi-isältään, jolla on omat salaisuutensa. Myös Joen suhteen… Samalla nuori mies näkee kummallisia ja varsin todentuntuisia unia, joissa noidat piinaavat pientä kylää ja kylän pappi tekee kaikkensa puolustaakseen viattomia. Mistä moiset unet ovat oikein peräisin?


Kiintoisia tarinoita. Ne on toteutettu hyvin. Sekaan on livautettu hyvin vihjeitä tapahtumista ja Joen “unet” ovat jännittäviä. Sitä haluaa saada selville enemmän ja nopeammin.


Kuvitus on jännittävää katsottavaa. Siinä on upea noir-tuntu. Se elää ja toimii hyvin. Väritys pelaa myös hyvin.


Joe Golem -sarjakuvat menevät ehdottomasti jatkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti