tiistai 5. tammikuuta 2021

JP Koskinen: Tulisiipi

 

Alkuteos: Tulisiipi (2019)

Lukija: Toni Kamula

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 10h

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789520119829

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2021: 22. Kirjassa ajetaan polkupyörällä (1/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 3, 6, 8, 11, 12, 22, 29, 33, 37 ja 45

*Syvä ja kuulaan kaunis romaani pojasta, joka tahtoo lentää. Suuren laman runtelemassa Amerikassa suomalaistaustainen perhe kuulee huhuja Neuvosto-Karjalaan rakennettavasta työväen paratiisista. He jättävät kaiken taakseen ja matkaavat Atlantin yli paremman tulevaisuuden tähden. Kaiken keskellä on perheen poika Kaarle ja unelma vapaudesta. Neuvostoliitossa hänestä kasvaa mies, jonka lentäminen ja rakkaus pelastavat.

JP Koskinen on Finlandia-ehdokkuudella huomioitu pitkän linjan kirjailija. Hän on kirjoittanut 18 romaania, ja lisäksi hänen laaja tuotantonsa pitää sisällään mm. Lasten- ja nuortenkirjallisuutta, kuunnelmia ja lyhytproosaa.*



Tulisiipi on kertomus pojasta, joka tahtoi vain lentää ja oli valmis tekemään mitä vain päästäkseen lentämään aina vain uudestaan ja uudestaan. Kaarlen tie vie Amerikasta Karjalaan ja sieltä Siperiaan ja taas takaisin ihmisten ilmoille. Se on pojan kasvutarina, tarina unelmista ja niiden saavuttamisesta. Kaarle joutuu kohtaamaan köyhyyttä, menetyksiä, ystävyyttä, vääryyttä, rakkautta ja hän joutuu taistelemaan pysyäkseen hengissä.

Hieno kertomus, sympaattisia hahmoja. Sekä sopiva ripaus historiaa ja historiallisia hahmoja. Neuvostotasavallan mahti on uskomaton.

Kamula lukee vakuuttavasti. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti