perjantai 29. tammikuuta 2021

Timo Parvela & Bjørn Sortland: Kepler62. Kirja kuusi: Salaisuus

 

Alkuteos: KEPLER62 - Hemmeligheten (2017)

Kääntäjä: Outi Menna

Kuvittaja: Pasi Pitkänen

Teksti: Timo Parvela & Bjørn Sortland

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Sivumäärä: 56

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510429129

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Kepler62 #6

Peukku: q^^

Huom: tekijät kirjoittaneet vuorotellen sarjan eri osat. Tämän osan tekijä on Bjørn Sortland

*Suosikkisarjan huikea päätösosa!

Suosittujen tekijöiden Kepler62-avaruusseikkailu saa yllätyksellisen lopun.

Maapallon luonnonvarat ovat hupenemassa. Siksi Hallitus on lähettänyt joukon lapsia kauas avaruuteen tutkimaan maapallon kaltaista planeettaa, jolla elämä olisi mahdollista.


Paniikki on vallannut retkikunnan. Asevarasto on tyhjennetty ja vastalääkkeet on kätketty lapsilta. Ylimääräisen kapselin salamatkustaja on ilmiselvästi kaiken takana, ja hänen henkilöllisyytensä on yllätys kaikille. Pitääkö mikään Kepler62-projektissa enää paikkaansa? 

Salaisuudet paljastuvat yksi toisensa jälkeen.

Suosikkikirjailijat Timo Parvela ja norjalainen Bjørn Sortland kirjoittavat yhdessä Kepler62-sarjaa, jossa ystävyys punnitaan keskellä tuntematonta avaruutta. Samanaikaisesti Suomessa ja Norjassa ilmestyvä sarja löysi heti alakouluikäisten lukijoiden suosion. Sarjan avausosa Kutsu (2015) oli ilmestyessään Arvid Lydecken -palkintoehdokkaana ja bloggarit valitsivat sen vuoden kolmen parhaan lasten- ja nuortenkirjan joukkoon.*



Viimeinkin lukija saa tietää, kuka on Kuningas, kuka matkusti heidän mukanaan Maasta uudelle planeetalle. Nyt päästään keskelle varsin toiminta- ja yllätysrikasta välienselvittelyä jossa tosi ystävyys ja tosi usko punnitaan. Onnistuvatko nuoret pysymään omina itsenään, vai joutuvatko he alistumaan Kuninkaan tahtoon? Miten käy Kepler 62e -planeetan alkuperäisten asukkaiden, kähisijöiden ja Kuiskaajien?

Vauhtia ja jännitystä piisaa. Paikoitellen kirja voi olla melko julma, joten ehkä en suosittelisi kaikkein herkimmille. Parissa kohtaa minulle myös tuli tunne siitä, että oltiin ehkä menty helpoimman kautta… Ainakin erään henkilön äkillinen mielenmuutos tuntuu vähän turhan kaukaa haetulta…

Kokonaisuutena hieno ja toimiva tarina josta ei puutu jännitystä eikä yllätyksiä. Juoni toimii, henkilöhahmot ovat kiinnostavia. Kuvitus on upea. Voiko sitä enää paljoa enempää pyytää? Sen onnellisen lopun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti