torstai 21. tammikuuta 2021

Tapani Bagge & Carlos da Cruz: Aavehevosen arvoitus

 

Alkuteos: Aavehevosen arvoitus (2018)

Kuvittaja: Carlos da Cruz

Teksti: Tapani Bagge

Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)

Sivumäärä: 127

Kustantaja: Karisto

ISBN: 9789512363612

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Apassit #1

Peukku: q^^

*Itsepintainen sumu riivaa syksyistä Helsinkiä öisin. Sumussa laukkaa aavehevonen, joka rikkoo liikkeiden näyteikkunoita Aleksanterinkadulla ja sotkee Esplanadin istutuksia. Poliisi on ymmällä. Kun hevonen iskee Stockmannin tavarataloon, jossa Heikin äiti on myyjänä, Heikki perustaa kaveriensa kanssa salaseuran Apassit. Apassit päättävät ottaa selvää aavehevosen arvoituksesta ja joutuvat elämänsä seikkailuun. Samalla lukija tutustuu yli sadan vuoden takaiseen Helsinkiin ja sen värikkäisiin hahmoihin.

Aavehevosen arvoitus aloittaa lasten hauskan seikkailusarjan, jossa tutkitaan salaperäisiä tapauksia noin vuonna 1910. Armoitettu tarinankertoja Tapani Bagge on saanut aisaparikseen Carlos da Cruzin, jonka ilmeikäs nelivärikuvitus saattelee lukijan läpi historiallisen Helsingin.*



Jokseenkin perinteisen oloinen jännäri, jossa on hyödynnetty vanhan ajan Helsinkiä ja tyttöjen ja poikien välistä “eroavaisuutta”. Mukavana plussana kuitenkin se, että aivan helpoimpaan ei olla juonessa kuitenkaan tyydytty, vaan siinä on mukava jännite.

Henkilöhahmoissa on montaa sorttia joista valita suosikkinsa. Huumoriakin löytyy, joskin välillä tuntuu siltä, että samaa vitsiä kulutetaan urakalla loppuun. Kieli on hyvää ja tekstiä löytyy paljon. Jokunen harvinaisempi sana ja hieman puhekielisyyttä mukana. Lopussa kiva tietopaketti historiallisen Helsingin asioista.

Kuvitus on värikäs ja vauhdikas. Toisinaan jopa hieman sekava minun makuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti