tiistai 26. tammikuuta 2021

Timo Parvela & Bjørn Sortland: Kepler62. Kirja neljä: Pioneerit

 

Alkuteos: KEPLER62 - Pionerer (2016)

Kääntäjä: Outi Menna

Kuvittaja: Pasi Pitkänen

Teksti: Timo Parvela & Bjørn Sortland

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Sivumäärä: 40

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510420430

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Kepler62 #4

Peukku: q^^

Huom: tekijät kirjoittaneet vuorotellen sarjan eri osat. Tämän osan tekijä on Bjørn Sortland

*Maapallon luonnonvarat ovat hupenemassa. Siksi Hallitus on päättänyt lähettää joukon lapsia kauas avaruuteen tutkimaan maapallon kaltaista planeettaa, jolla elämä olisi mahdollista. Jo matka sinne on arvaamaton seikkailu - ja kun nämä ”uudisraivaajat" saapuvat Kepler-62e:lle, he joutuvat vaikeiden valintojen eteen. Huikea kuusiosainen seikkailu vie lukijan jännittävälle matkalle tähtien taakse!

Suosikkitekijöiden sarjassa nyt uusia huimia haasteita tähtien takana!

Be part of the story - lähde mukaan hurjaan avaruusseikkailuun!

Avaruusalus saapuu vihdoin määränpäähänsä. Kepler 62e osoittautuu elinkelpoisemmaksi planeetaksi kuin lapset Maasta lähtiessään kuvittelivat. Paratiisissa on kuitenkin varjonsa - yksi miehistöön kuuluvista lapsista sairastuu vakavasti. Lisäksi ryhmä löytää jälkiä muista elollisista olennoista. Keitä tai mitä ne ovat? Ovatko ne ystävällisiä vai vihamielisiä?

Bjørn Sortland ja Timo Parvela ovat yhdessä luoneet valloittavan tarinan, jossa ystävyys punnitaan keskellä ääretöntä avaruutta. Kirjat ilmestyvät samanaikaisesti Suomessa ja Norjassa.*



Sarjan neljännessä osassa ollaan perillä Kepler62e-planeetalla. Nuoret pioneerit alkavat asettua taloksi, tai moduuliksi olisi ehkä parempi sana. Kaikki ei kuitenkaan suju aivan putkeen. Jonin sairaus tuntuu pahenevan, eikä hän ole ainut joka sairastuu… Onneksi (?) nuoret eivät ole planeetalla yksin, vaan siellä on muitakin. Mutta onko tämä hyvä vai huono asia? Etenkin kun “alkuperäisasukkaat” eivät ilmeisesti tule toimeen keskenään… Lisäksi Marie epäilee vahvasti ja oikeutetusti että jotain hämärää on tekeillä. Vai miksi planeetalta löytyy kummallisia yhteyksiä Maahan?

Jännitys tiivistyy ja lisää salaisuuksia tuntuu paljastuvan vanhojen ratketessa. Tarina ja kerronta pysyvät hyvin kasassa, eikä minä-kertoja häirinnyt tässä osassa yhtä paljon kuin aikaisemmassa.

Kuvitus jatkaa vakuuttavalla linjalla. Se on kaunista katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti