torstai 7. tammikuuta 2021

Taavi Soininvaara: Haukka ja kyyhky

 

Alkuteos: Haukka ja kyyhky (2015)

Lukija: Jukka Peltola

Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)

Kesto: 12h 27min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511336990

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Ratamo #11

Peukku: q^^

*Tiukkatahtinen trilleri armottoman ajankohtaisesta aiheesta: mitä tapahtuu, kun eurooppalaistaustaiset Isis-taistelijat palaavat kotimaihinsa?

Helsinkiläinen Kari “Qasim” Roiha palaa Syyriasta mukanaan laatikollinen kuolevan amerikkalaismiehen kynäilemiä viestejä. Suojelupoliisin kuulustelussa hän ei niitä mainitse, vaan antaa ne toimittaja Essi Kokolle. Hän sopii tapaamisen myös tunnetun huumerikollisen kanssa.

Supon osastopäällikkö Arto Ratamo huomaa, että ylin poliisijohto tuntuu katsovan läpi sormien kansainvälisen huumekartellin toimintaa. Ratamolla on tosin muitakin murheita: saatuaan lisätietoa edesmenneestä isästään hän jäljittää nyt naista, joka saattaa olla hänen sisarensa.*



Ratamolla on monta rautaa tulessa. On tyttären tarkkailua ja tämän poikaystävän kiusaamista. Naisystävän “muuttosuunnitelmia” ja vasta selvinneiden sukulaisuussuhteiden selvittelyä. Tähän päälle huumerikollisten maailmaan liittyvä murha ja lähi-idästä palannut taistelija, joka alkaakin herättämään yllättävää mielenkiintoa. Melkoinen soppa, josta Ratamon on vain selvittävä kesälomansa päätteeksi.

Hyvin kasattu jännärikokonaisuus. Kiinnostavia henkilöhahmoja ja toimiva juoni, jossa on sopivassa suhteessa yllätyksiä. Suosittelisin kuitenkin lukemaan sarjaa järjestyksessä, eikä kirja sieltä toinen täältä. Ainakin tässä kirjassa viitattiin sen verran usein aikaisempiin tapahtumiin, että itseäni alkoi häiritä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti