sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Lisa Jewell: Sitten hän oli poissa

 

Alkuteos: Then She Was Gone (2017)

Kääntäjä: Karoliina Timonen

Lukija: Krista Putkonen-Örn

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 10h 45min

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510440131

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Kadonnut tyttö. Haudattu salaisuus.

Mitä Ellielle tapahtui? Koskettava, uhan tunnulla pelaava psykologinen jännitysromaani äidistä, jota tyttären katoaminen ei jätä rauhaan.

Harva trilleri koskettaa ja tekee tunteisiin käyvän muistijäljen, mutta siinä Sitten hän oli poissa onnistuu. 15-vuotias Ellie Mack oli kolmesta lapsesta nuorin, äitinsä lemmikki. Hän odotti kesälomaa, suunnitteli tulevaa. Ja sitten yhtäkkiä, hän oli poissa. Hänen äitinsä Laurel jää elämään menneisyydessä. Kun hän yllättäen tapaa hurmaavan miehen ja alkaa seurustella, kukaan ei ole hämmästyneempi kuin hän itse. Pian Laurel tutustuu myös Floydin lapsiin. Yksi heistä on Poppy, joka näyttää aivan Ellieltä. Poppyn näkeminen repii auki kaikki vanhat haavat. Mitä Ellielle oikein tapahtui?

Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on samaistuttavien henkilöiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Sitten hän oli poissa on hänen ensimmäinen jännitysromaaninsa, ja se meni suoraan Englannin listaykköseksi. Viihdekirjoistaan tunnetun Jewellin taitavasti kirjoitetut, koskettavat ja koukuttavat romaanit ovat saaneet faneja ympäri maailmaa. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.*



Lähdin hieman epäröiden kuuntelemaan tätä äänikirjaa tajuttuani, että kirjailija on kirjoittanut melkoisesti viihdekirjallisuutta. En enää muista, kuka minulle kirjaa suositteli, mutta kiitokset hänelle. Kirja osoittautui mukavan positiiviseksi yllätykseksi ja tulen mitä todennäköisimmin kuuntelemaan ainakin kirjailijan toiset psykologiset jännärit.

Jewellin tyyli kirjoittaa on mukaansatempaava. Hän rakentaa maiseman joka on elävä ja tunnelmallinen. Henkilöhahmot ovat kirjavia ja monitahoisia. Kukaan ei ole niin yksinkertainen kuin miltä aluksi vaikuttaa. Ja jokaisella tapahtumalla tuntuu olevan oma syynsä ja seurauksensa. Näistä aineksista rakentuu tarina, joka on mielenkiintoinen ja vangitseva. Vähä vähältä paljastuu tarina, joka on pelottava, koskettava ja yllätyksiä täynnä. Vaikka lukija todennäköisesti arvaa syyllisen ja tapahtumien laidan melko aikaisessa vaiheessa (näin kävi itselleni), oli todella mielenkiintoista lukea MIKSI kaikki oikein tapahtui ja MITEN. Sillä kirjan henkilöiden maailma ei ole se yksinkertaisin ja helpoin. 

Kiehtova. Raikas, eikä väkivallalla olla todellakaan mässäilty. Hyvää psykologista jännitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti